Bedste opsparingskonto med binding: Se de 5 højeste renter

You are currently viewing Bedste opsparingskonto med binding: Se de 5 højeste renter

Hvis man ønsker at binde sine penge i mellem 1-3 år, kan man få cirka 2-3 pct. i rente. Men hvor får man den højeste rente? Her dykker vi ned i, hvilke banker som har de højeste renter på opsparingskonti, hvor man skal binde sine penge i 1-3 år.

Resume 💡

  • Santander Bank tilbyder de højeste renter, hvis man vil binde pengene i 1 og 2 år. Hvis man ønsker at binde sine penge på en højrentekonto i 3 år, kan man få den højeste rente hos Facit Bank.

Bedste renter på opsparingskonti i Danmark

At binde sine penge i en længere periode kan være en god idé, hvis man ønsker at opnå en højere rente på sine indlån, og man samtidig ikke ønsker at investere.

Hvis man f.eks. ved, at man står og skal bruge pengene om tre år til et huskøb eller ligende, så kan bankernes højrentekonti være et godt alternativ. Således er det en risikofri anbringelse, hvis man ikke indsætter mere end 750.000 kr. Indskud op til 750.000 kr. er nemlig dækket af garantiformuen.

Men hvor høj en rente kan man aktuelt få for at binde sine penge?

Hvis du ikke ønsker at investere, men samtidig har nogle penge du ikke skal bruge i den nærmeste fremtid, er bankernes højrentekonti en mulighed.

Ofte vil bankerne tilbyde en højere rente, jo længere tid man er villig til at binde sine penge. Men hvilke banker tilbyder egentlig den højeste rente, hvis man binder sine penge i 1-3 år? Det belyser Pengejournalen i denne artikel, hvor vi tager udgangspunkt i de 5 mest favorable steder at placere sine penge blandt banker på det danske marked.

Pengejournalen har tidligere beskrevet, hvor man kan få den højeste indlånsrente i bankerne, hvis man ikke ønsker at binde sine penge.

Santander Bank har bedste rente med binding

Det er forbrugslånsbanken Satander Bank, som kan tilbyde den højeste rente, hvis man er parat til at binde sine penge i 1-2 år. Hvis man ønsker at binde pengene i 12 måneder, kan man få 2,6 pct. i rente, mens renten stiger til 2,75 pct., hvis man er parat til at lade sine penge så uberørte i 2 år.

(Artiklen fortsætter under tabellen…)

PlaceringBankRente (1 års binding)Rente (2 års binding)Rente (3 års binding)Bemærkninger
1Santander Bank2,6 pct.2,75 pct.Variabel rente
2Facit Bank2,15 pct.2,5 pct.3,2 pct.Variabel rente
3Lunar**2-2,4 pct. 2,1-2,5 pct.2,2-2,6 pct.Variabel rente
4Ringkjøbing Landbobank*2,35 pct.2,6 pct. Fremgår ikke
5Nordea2,2 pct.Fast rente
Kilde: Bankernes prislister * Renterne i Ringkjøbing Landbobank er betinget af, at man binder sine penge frem til henholdsvis 3. juni 2024 og 3. juni 2025. Her skal man altså binde sine penge lidt mere end et år. **Renten hos Lunar afhænger af, hvilken type kunde man er. De laveste renter er til almindelige standardkunder, som gratis kan oprette en konto uden løbende gebyrer.

Facit Bank og Lunar med næsthøjeste renter

De næsthøjeste renter finder man hos Facit Bank, som tilbyder 2,15 pct. og 2,5 pct., hvis man er parat til at binde sine penge henholdsvis 1 og 2 år. Samtidig har Facit Bank også et tilbud til kunder, der vil binde sine penge i 3 år, og her er renten i så fald 3,2 pct. Hvilket er det højeste på det danske bankmarked for kunder, der vil binde renten i 3 år.

Renten hos Lunar afhænger af, hvilken type kunde man er. Som almindelig standardkunde, hvor det er gratis at oprette en konto, kan man få 1,75 pct. i rente for at binde sine penge i q år, 2,25 pct. for 2 år og 2,5 pct. for 3 år.

Hvis man er Pro-kunde, kan man få 2,25 pct. for at binde sine penge i 1 år, 2,75 pct. for at binde sine penge i 2 år og 3 pct. i rente for at binde sine penge i 3 år.

For både Santander Bank, Facit Bank og Lunar gælder det, at alle disse rentesatser er variable, og dermed både kan stige eller falde, afhængig af hvordan bankerne tilpasser deres renter som følge af markeds- og renteudviklingen.

Santander Bank har de højeste renter, hvis man er parat til at binde pengene i 1-2 år, mens Facit Bank er mest konkurrencedygtig, hvis man vil binde pengene i 3 år.

Også i Ringkjøbing Landbobank har man renter, som er konkurrencedygtige. Renterne i Ringkjøbing Landbobank er betinget af, at man binder sine penge frem til henholdsvis 3. juni 2024 og 3. juni 2025. Her skal man altså binde sine penge lidt mere end 1 og 2 år, men i så fald får man henholdsvis 2,35 pct. og 2,6 pct. i rente.

På tværs af alle bankernes er det forskellige strafgebyrer, hvis man hæver sine penge før tid.

Hvorfor er indlånsrenterne steget?

Frem til 2022 var der negative renter i flere danske banker, men nu er det igen muligt at få forrentet sine penge risikofrit i bankerne.

Indlånsrenterne i danske banker er steget, fordi Den Europæiske Centralbank har hævet renterne.

Danmark fører en fastkurspolitik over for euroen, hvilket betyder, at Nationalbanken hæver renterne i takt med at Den Europæiske Centralbank gør det for at holde kronens værdi stabil over for euroen. Når Den Europæiske Centralbank hæver renterne, følger Nationalbanken ofte trop for at sikre fastkurspolitikken.

Konkret har ECB hævet sin toneangivende rentesats flere gange i 2022 og 2023, og det har ført til stigende renter i danske banker. Når centralbankerne hæver renten, vil bankerne typisk også hæve deres indlånsrenter for at tiltrække og fastholde kundernes indskud. Men bankerne har imidlertid ikke hævet deres renter i helt samme omfang som centralbankerne siden rentestigningerne i 2022 og 2023.

Hvis du vil vide mere… 📖

  • Vil du gerne læse mere om, hvorfor renten også stiger på studielån, så kan du fortsætte læsningen i denne artikel hos Pengejournalen.
  • Ønsker du at søge et fast arbejde? I denne artikel af Pengejournalen kan du blive klogere på “nemme jobs”, der giver en god løn.
  • Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.

Konklusion👇

Hvis man er parat til at binde sine penge over en årrække, kan man få flere procent i positiv rente på sit indestående. Aktuelt tilbyder Santander Bank den højeste rente, hvis man binder pengene i 1-2 år, mens Facit Bank har den højeste rente, hvis man vil binde pengene i 3 år.

Renterne på indlån i de danske banker er steget, som følge af at Den Europæiske Centralbank har hævet renterne i 2022 og 2023.