5 effektive råd til at penge på benzin

You are currently viewing 5 effektive råd til at penge på benzin

Her giver vi en række gode råd til, hvordan du kan finde billigere benzin og spare penge på benzin og diesel, så brændstof ikke ødelægger din privatøkonomi.

Resumé 💡

  • Benzin- og dieselpriserne er steget i den senere tid, hvilket rammer mange danskere hårdt.
  • Der er dog flere råd at hente, hvis man ønsker at spare penge på benzin og diesel. Man kan bl.a. spare op til 15 pct. i brændstof ved at sænke farten på motorvejen.

Sådan sparer du penge på brændstof

Vil du gerne spare penge på brændstof og dermed få mulighed for at kunne bruge dine penge på andre ting eller få flere penge til opsparing?

Heldigvis er der gode råd at hente, hvis man ønsker at spare penge på benzin og diesel. Det helt oplagte råd er at bruge bilen mindre og fx cykle til arbejde, hvis det er en mulighed eller skifte benzinslugeren ud med en elbil eller en mindre, moderne benzinbil, der kan køre længere på literen.

Men det er det langt fra for alle, der kan det, så her dykker vi ned i fem gode råd, som man tage udgangspunkt i, hvis man fortsat ønsker at benytte sin bil i samme omfang som hidtil, og at man ikke ønsker at udskifte sin bil.

5 gode råd til at spare penge på benzin

  1. Sænk farten på motorvejen
  2. Undgå at accellere og standse for meget
  3. Find den billigste benzin (den koster ikke det samme)
  4. Sluk for aircondition, når du kører
  5. Find det rigtige dæktryk
Der kan være mange penge at spare på benzin, hvis man følger en række gode råd til at spare penge på brændstof.

1. Sænk farten på motorvejen

Et godt sted at starte at køre på en sådan måde, at bilen kan køre længere pr. liter. Bilen bruger meget benzin på hele tiden at starte og standse, så et godt råd er at tage en rute på arbejde, hvor man kan køre i næsten samme tempo hele vejen. Derfor kan det sagtens betale sig at køre på motorvejen, hvis ruten ellers er tæt på den kortest mulige afstand til den destination, man skal, f.eks. til ens arbejdsplads eller andre af ens daglige gøremål.

Her er det så bare vigtigt, at man ikke giver den fuld gas på motorvejen, for det gør, at bilen kører færre kilometer pr. liter. Ifølge beregninger af FDM kan man således spare hele 20 pct. af sit brændstofforbrug, hvis man sænker farten fra 130 km/t på motorvejen til 110 km/t.

2. Undgå at accellere og standse for meget

Undgå at accellere når du starter bilen og hav hele tiden øje for ikke alene den bil, der kører foran dig, men også de næste bilen foran, så du kan time din kørsel, hvis der f.eks. er ved at opstå kø forude.

Selvom man er nødt til at køre gennem tæt trafik i myldretiden, kan man alligevel forsøge at køre på en mere effektiv og bæredygtig møde i forhold til ens brændstofforbrug.

3. Find billig benzin

Man kan spare penge på benzin ved at vælge ubemandede tankstationer og tankstationer i områder med mange tankstationer, fordi der så er konkurrence, og derudover kan man forsøge at finde rabatordninger på benzin, eksempelvis igennem diverse benzinkortordninger eller Forbrugsforeningen, som Pengejournalen tidligere har omtalt i en artikel med fokus på foreningens rabatordninger.

Billig bilforsikring unge
Man kan spare mange penge på benzin, hvis man kører med omtanke.

4. Sluk for aircondition

Et andet godt råd til at spare på benzinen er at begrænse ens forbrug – eller slukke for – f.eks. aircondition, sædevarmer og andre typer af udstyr i bilen, som bruger energi.

5. Find det rigtige dæktryk

Ifølge FDM er det ligeledes vigtigt at køre med det rigtige dæktryk, da bilen bruger mere benzin, hvis eksempelvis dækkene på bilen ikke er fyldt tilstrækkeligt op med luft.

Målene for det rigtige dæktryk kan findes i bilens instruktionsbog, ligesom det typisk er anvist på til venstre nedenfor førerens sæde.

Sådan finder du benzinpriserne

Det er svært at spå om udviklingen i benzinpriserne, og derfor giver det sjældent mening at forsøge at time, hvornår man skal tanke benzin.

Hvis du gerne vil følge med i udviklingen på benzinpriserne, inden du kører ned og tanker din bil ved standeren, kan du tjekke prisoversigterne hos det selskab, du tanker hos.

Hos f.eks. Shell kan du følge med via denne oversigt over benzin- og dieselpriser, OK’s prisoversigt kan du finde via dette link, mens du finder priserne hos q8 her.

Hvis du vil vide mere… 📖

  • Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.

Konklusion👇

  • Det er blevet dyrere at fylde benzin på bilen, men der er flere gode råd at hente, hvis man ønsker at spare penge på brændstof til bilen.
  • Man kan eksempelvis spare mange penge ved at sænke farten på motorvejen og undgå myldretrafikken, hvor man konstant skal starte og standse bilen.