Se Cita 3-rentens udvikling og aktuelle sats

You are currently viewing Se Cita 3-rentens udvikling og aktuelle sats

Her kan du se rentesatsen for Cita 3, som bl.a. bestemmer renten for Jyske Banks Kort Rente-lån, ligesom du kan lære, hvordan du finder den aktuelle rentesats.

Resume 💡

Cita 3-renten er steget markant i 2022. Renten er interessant, hvis du har et Kort Rente-lån hos Jyske Bank, da renten på boliglånet fastsættes efter Cita 3. 

Hvad er Cita 3-renten, og hvor finder jeg den?

Hvis man har et boliglån med et variabel rente, skal man vænne sig til at betale mere i rente. Det skyldes de kraftige rentestigninger, som har ramt både Danmark, Europa og USA som følge af den høje inflation.

Som Pengejournalen tidligere har beskrevet, rammer rentestigningerne f.eks. boligejere med de helt korte flekslån hos Totalkredit, Nordea Kredit og Realkredit Danmark, hvor renten følger Cita 6-renten og tilpasses hvert halve år.

Har man et Kort Rente-lån eller Boligkredit Real hos Jyske Bank, er det imidlertid en anden rentesats, man skal holde øje med – nemlig Cita 3-renten, som vi her går i dybden med.

Hvad er Cita 3-renten?

Cita står for Copenhagen Interbank Tomorrow/Next. Cita-renten er baseret på den såkaldte Tomorrow/Next-rente, som er baseret på bankernes lån mellem hinanden med en dags løbetid, som Pengejournalen tidligere har skrevet.

Cita-renten er ikke baseret på én dags løbetid, men på en løbetid op til 12 måneder ifølge den den officielle finansielle sammenligningstjeneste Danish Financial Benchmark Facility. Dermed er Cita 3-renten altså baseret på den rentesats, som bankerne låner penge til hinanden med en løbetid på tre måneder.

Cita 3-renten følger i høj grad den toneangivende rentesats hos Den Europæiske Centralbank.

Med så kort en løbetid afhænger rentesatsen i høj grad af rentesatsen hos Den Europæiske Centralbank, som med sin toneangivende rente bestemmer, hvad de europæiske banker kan placere deres overskudslikviditet til, og hvad det koster dem at låne penge.

Hvad er Cita 3-renten i dag?

Cita 3-renten er 2,0 pct. den 9. december 2022. Det er en markant stigning på blot et halvt år, da renten var minus 0,1 pct. ved udgangen af første halvår 2022.

Hvordan har CITA 3-renten udviklet sig historisk?

DatoCitaRentesats
9. december 20223 måneder2,0
30. jun. 20223 måneder-0,1
30. dec. 20213 måneder-0,5
30. jun. 20213 måneder-0,4
30. dec. 20203 måneder-0,4
30. jun. 20203 måneder-0,4
30. dec. 20193 måneder-0,6
Kilde: DFBS (Danish Financial Benchmark Facility)

Hvor kan jeg se Cita 3-renten?

Hvis du ønsker at holde øje med Cita 3-rentens udvikling, kan du holde dig orienteret hos Pengejournalen, som løbende dækker udviklingen på rente- og boligmarkedet. Ellers kræver det, at du opretter dig hos Danish Financial Benchmark Facility, som løbende opdaterer udviklingen i de danske referencerenter.

Hvis du vil vide mere… 📖

  • Ønsker du at blive klogere på skrå konverteringer af realkreditlån, hvor man går fra et fastforrentet lån til et lån med variabel rente, er denne artikel hos Pengejournalen helt sikkert noget for dig.
  • Har du behov for at vide mere om, hvor meget det koster at låne penge til en bolig, kan du læse mere på Pengejournalen her.

Konklusion👇

Cita 3-renten er steget markant i 2022, og renten er bl.a. interessant at følge som boligejer, hvis man har et Kort Rente-lån hos Jyske Bank, da renten på boliglånet fastsættes efter Cita 3.