Top 10: Bedst betalte jobs som ufaglært og med kort uddannelse

You are currently viewing Top 10: Bedst betalte jobs som ufaglært og med kort uddannelse
Denne side indeholder links til vores partnere. Pengejournalen kan modtage kompensation, når der klikkes på et link.

Hvem sagde, at man behøver en lang uddannelse for at tjene en fornuftig løn? Det er faktisk muligt at tjene en anstændig indkomst med blot en kort uddannelse eller ingen uddannelse overhovedet. Her ser vi nærmere på 10 jobs, som man kan varetage uden – eller med en kort – uddannelse og stadig tjene en fornuftig løn.

Resume 💡

 • Jobs som sikkerhedsvagt, lastbilchauffør og kundeservicemedarbejder er blandt de jobs, hvor man kan tjene den bedste løn som ufaglært eller med en kort uddannelse. Også postbude, lagerekspedienter og slagterimedarbejdere tjener i gennemsnit over 30.000 kr. om måneden inkl. pension ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Jobs for ufaglærte og kort uddannelser med en fornuftig løn

Leder du efter et job, der ikke kræver mange år på skolebænken, og som samtidig giver en udmærket løn?

Tro det eller ej – der er mange job, hvor du kan tjene en fornuftig løn og have en tilfredsstillende karriere uden at skulle bruge fem år på universitetet.

Her ser vi nærmere på 10 af bedst betalte jobfunktioner, hvor du ikke behøver at have en længere uddannelsesmæssig baggrund. En lang række af funktionerne kan man også varetage som ufaglært. Opgørelsen tager udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik, som den liberale tænketank CEPOS har indsamlet.

Opgørelsen fokuserer kun på lønmodtagere uden ledelsesansvar og inkluderer ikke unge og elever. Både time- og fastlønnede er medregnet, men opgørelsen tager ikke højde for forskellige arbejdsvilkår.

(Artiklen fortsætter under billedet…)

Det er bestemt ikke alle jobs for ufaglærte, som er dårligt lønnede. Se den fulde liste over de bedste betalte jobs forneden.

Efterfølgende har Pengejournalen håndplukket de jobs, som man kan varetage med en kort uddannelse og som ufaglært.

Top 10: Bedst lønnede jobs for ufaglærte/korte uddannelser

10 af de bedst lønnede jobs som ufaglært eller med en kort uddannelse kan ses af listen forneden. Der er taget udgangspunkt i den samlede månedsløn inkl. pension.

 1. Sikkerhedsvagt (35.400 kr.)
 2. Lastbilchauffør (35.400 kr.)
 3. Kundeservicemedarbejder (34.500 kr.)
 4. Buschauffør (34.300 kr.)
 5. Postbud mv. (33.200 kr.)
 6. Lagerekspedition (32.500 kr.)
 7. Slagtermedarbejder mv. (31.200 kr.)
 8. Rengøring (29.800 kr.)
 9. Salgsmedarbejder i butik (29.600 kr.)
 10. Fastfood-medarbejder, tjener, køkkenmedhjælper (27.500-29.400 kr.)

Kilde: CEPOS (Danmarks Statistik) og egen tilretning

Hvis du er jobsøgende, og du ønsker at få vejledning om målrette din jobsøgning, kan du med fordel melde dig ind i en fagforening, som kan hjælpe dig godt på vej. Eksempelvis henvender den kombinerede fagforening og a-kasse Ase sig bl.a. til ufaglærte og folk med korte uddannelser.

Få en god løn som sikkerhedsvagt

Som man kan se af opgørelsen, ligger stillingen som sikkerhedsvagt øverst på listen med med en gennemsnitlig månedsløn på 35.400 kr. inkl. pension.

Som sikkerhedsvagt er man ansvarlig for at sikre, at et givent område eller en bygning er sikkert at bevæge sig rundt i. Det kan f.eks. være et storcenter. Man kan også arbejde som sikkerhedsvagt ved indgangen til en virksomhed eller ved en koncert eller sportsbegivenhed.

Man kan arbejde som ufaglært sikkerhedsvagt, men det er også en uddannelse, man kan tage, som tager to og et halvt år. Det er meget afhængig af den konkrete stilling og den enkelte arbejdsgiver, om man skal bruge en uddannelse for at arbejde som sikkerhedsvagt.

Lastbilchauffør får også en fornuftig løn

Lastbilchauffører tjener også en gennemsnitlig månedsløn på 35.400 kr. inkl. pension. Som lastbilchauffør er man ansvarlig for at transportere varer fra et sted til et andet.

Der kan være tale om lange ture, hvor man er afsted flere dage i træk, så udover at være god til at køre bil skal man kunne koncentrere sig i flere timer i træk. Desuden kræver det, at man har et kørekort til at køre store køretøjer. For nogle vil det også være en fordel af have gennemført et kort AMU-kursus.

Løn som kundeservicemedarbejder

Ifølge tallene fra Danmarks Statistik så tjener en kundeservicemedarbejder 34.500 kr. om måneden i gennemsnit. Nogle kundeservicemedarbejdere har en uddannelse, mens det i tilfælde vil det være muligt at bestride jobbet som ufaglært. Det kræver dog gode kommunikationsegenskaber. Som kundeservicemedarbejder er man ansvarlig for at besvare kundehenvendelser over telefon, e-mail eller chat.

(Artiklen fortsætter under billedet…)

Både jobbet som buschauffør og lastbilchauffør er jobs man kan varetage uden mange år på skolebænken, og som samtidig kan indbringe en fornuftig løn.

Længere nede på listen finder man jobbet som buschauffør, som ifølge opgørelsen i gennemsnit tjener 34.300 kr. om måneden. Som buschauffør er man ansvarlig for at transportere passagerer fra et sted til et andet. Man kan arbejde som buschauffør, der kører bus i byerne eller som chauffør i busser, der kører længere distancer.

Det kræver et kørekort til at køre busser, ligesom man kan tage en uddannelse som buschauffør, der varer mindst to år. Nogle buschauffører arbejder dog også som ufaglærte.

Som man kan se af listen, tjener også postbude, lagerekspedienter og slagterimedarbejdere i gennemsnit over 30.000 kr. om måneden inkl. pension. Det er typisk også jobs, man kan bestride ufaglært eller med en kort uddannelse eller kortere kurser.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom en række af disse job indebærer en fornuftig løn for ufaglærte eller kortuddannede, kan der stadig være behov for certificeringer, tilladelser eller specifikke færdigheder. Derfor skal man huske at undersøge, hvilke krav der er for det ønskede job.

Hvis du vil vide mere… 📖

Konklusion 👇

 • Sikkerhedsvagt, lastbilchauffør og kundeservicemedarbejder er blandt de bedst betalte job, som man kan varetage som ufaglært eller med en kort uddannelse.