Her er de største pensionsselskaber i Danmark

You are currently viewing Her er de største pensionsselskaber i Danmark

Overvejer du at flytte pensionsselskab, men er du i tvivl om, hvilke selskaber du kan vælge i mellem? Her er en oversigt over de største aktører på det danske pensionsmarked, og hvilke typer kunder de har.

Resumé💡

PFA Pension er landets største pensionsselskab efterfulgt af Danica Pension og Velliv. Opgjort på landsplan er der over 20 danske pensionsselskaber. 

Overblik over danske pensionsselskaber

Er du på udkig efter et nyt pensionsselskab, så kan du her blive klogere, hvilke aktører der er på det danske pensionsmarked. Det danske pensionsmarked er kendetegnet ved tre store spillere og en række mindre aktører. De tre største aktører på det danske pensionsmarked er PFA Pension, Danica Pension og Velliv med en markedsandel på henholdsvis 19,1 pct., 16,3 pct. og 15,3 pct. ifølge tal fra brancheforeningen Forsikring & Pension samt Finanstilsynet.

Derefter følger AP Pension, Pension Danmark, Sampension, Topdanmark og Industriens Pension med markedsandele i størrelsesordenen 7,8 pct. til 4,6 pct., som man kan se af nedenstående liste. 

PensionsselskabMarkedsandel i pct. (Bruttopræmier og
medlemsbidrag)
PFA Pension19,1
Danica Pension16,3
Velliv15,3
AP Pension7,8
PensionDanmark6,7
Sampension5,1
Topdanmark5,1
Industriens Pension4,6
PenSam3,1
P+2,8
Lærernes Pension2,8
AkademikerPension2,4
Sygeplejersker og Lægesekretærer1,9
Pædagogernes Pension1,6
Socialrådgivere, Socialpædagoger og Kontorpersonale1,6
Lægernes Pension1,4
Sundhedsfaglige0,9
Alm. Brand0,7
Jordbrugsakademikere og Dyrlæger0,2
Arkitekternes Pensionskasse0,2
Teknikum- og Diplomingeniører0,2
ALKA0,2
Farmakonomer0,1
PKA+0
Tryg0
Norli Pension0
I alt100
Kilde: Forsikring & Pension

Vil du flytte pensionsselskab?

Det er ikke alle pensionsselskaber, man sådan uden videre kan blive kunde hos. Det skyldes, at der er forskellige former for pensionsselskaber på det danske marked. De største aktører er kommercielle pensionsselskaber som f.eks. PFA Pension, Danica Pension og Velliv, som er kendetegnet ved, at de principielt henvender sig til alle typer af kunder.

Andre typer af selskaber som Industriens Pension, Sampension og Akademiker Pension henvender sig til bestemte arbejds- og faggrupper, hvor pensionsforholdene er aftalt i overenskomster. Sådanne typer af selskaber henvender sig i modsætning til kommercielle pensionsselskaber ikke nødvendigvis til alle typer af kunder.

Afkast i danske pensionsselskaber

Ønsker du at blive klogere på, hvilke pensionsselskaber som leverer de bedste afkast til deres kunder?

Pengejournalen har tidligere på året sat fokus på, hvilke pensionsselskaber herhjemme som gennem tiden har skabt det højeste afkast til deres kunder. Opgørelsen viste, at Industriens Fond med afstand har skabt det højeste afkast til sine kunder gennem de seneste 10 år.

Hvis du vil vide mere… 📖

Er du interesseret i at vide, hvor langt en given pensionsformue rækker – f.eks. på 3 mio. kr. – så kan du læse mere om emnet i denne artikel af Pengejournalen.

Hvis du er interesseret i at øge dit forventede afkast i din pensionsordning, så får du i denne artikel af Pengejournalen en række gode råd til, hvordan din pensionsordning kan blive forvaltet mest effektivt, hvilket kan betyde, at du i sidste ende kan gå op til flere år tidligere på pension.

Og i denne artikel af Pengejournalen kan du blive klogere på, hvor stor indflydelse du har på din egen pensionsopsparing.

Her hos Pengejournalen vil vi også gerne henvise til vores artikel om, hvordan man som nybegynder kan komme i gang med at investere på en fornuftig og simpel måde, som ikke indebærer køb af enkeltaktier.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke pensionsselskaber som har skabt det højeste afkast til deres kunder i de seneste 10 år, men du kan også læse mere om, hvilke typer af pensionsordninger der findes, samt hvilken pensionsordning du bør vælge.

Sidst men ikke mindst kan du i denne artikel af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan samle dine pensionsordninger, hvilket kan spare dig for en masse dumme gebyrer.

Konklusion👇

  • PFA Pension er landets største pensionsselskab, og der findes over 20 danske pensionsselskaber i øjeblikket.