Her er de største pensionsselskaber i Danmark

You are currently viewing Her er de største pensionsselskaber i Danmark

Overvejer du at flytte pensionsselskab, men er du i tvivl om, hvilke selskaber du kan vælge i mellem? Her er en oversigt over de største aktører på det danske pensionsmarked, og hvilke typer kunder de har.

Resumé💡

PFA Pension er landets største pensionsselskab efterfulgt af Danica Pension og Velliv. Opgjort på landsplan er der over 20 danske pensionsselskaber. 

Overblik over danske pensionsselskaber

Er du på udkig efter et nyt pensionsselskab, eller vil du bare gerne vide mere om de danske pensionsselskaber? Så kan du her blive klogere, hvilke aktører der er på det danske pensionsmarked, og hvor store de enkelte pensionsselskaber er, ligesom vi ser nærmere på, hvad man skal have for øje, hvis man skal vælge pensionsselskab.

Pensionsselskaber spiller en vigtig rolle i mange danskeres økonomi. Konkret hjælper de bl.a. med at sikre pensionskunderne en økonomisk tryghed i alderdommen. Der findes en række forskellige pensionsselskaber i Danmark, og nogle er større end andre.

Helt grundlæggende så er det danske pensionsmarked kendetegnet ved tre store spillere og en række mindre aktører.

De tre største aktører på det danske pensionsmarked er:

  • PFA Pension med markedsandel på 19,1 pct.
  • Danica Pension med markedsandel på 16,3 pct.
  • Velliv med en markedsandel på 15,3 pct.

Tallene er baseret på data fra brancheforeningen Forsikring & Pension samt Finanstilsynet.

Derefter følger AP Pension, Pension Danmark, Sampension, Topdanmark og Industriens Pension med markedsandele i størrelsesordenen 7,8 pct. til 4,6 pct., som man kan se af nedenstående liste. 

PensionsselskabMarkedsandel i pct. (Bruttopræmier og
medlemsbidrag)
PFA Pension19,1
Danica Pension16,3
Velliv15,3
AP Pension7,8
PensionDanmark6,7
Sampension5,1
Topdanmark5,1
Industriens Pension4,6
PenSam3,1
P+2,8
Lærernes Pension2,8
AkademikerPension2,4
Sygeplejersker og Lægesekretærer1,9
Pædagogernes Pension1,6
Socialrådgivere, Socialpædagoger og Kontorpersonale1,6
Lægernes Pension1,4
Sundhedsfaglige0,9
Alm. Brand0,7
Jordbrugsakademikere og Dyrlæger0,2
Arkitekternes Pensionskasse0,2
Teknikum- og Diplomingeniører0,2
ALKA0,2
Farmakonomer0,1
PKA+0
Tryg0
Norli Pension0
I alt100
Kilde: Forsikring & Pension

Vil du flytte pensionsselskab?

At vælge det rigtige pensionsselskab kan være svært, da der er mange forskellige muligheder at vælge imellem. Derfor er det vigtigt at undersøge de forskellige selskabers tilbud, forsikringer, omkostningsstrukturer og investeringsmuligheder, inden man træffer en beslutning.

Det er dog ikke alle pensionsselskaber, man sådan uden videre kan blive kunde hos. Det skyldes, at der er forskellige former for pensionsselskaber på det danske marked. De største aktører er kommercielle pensionsselskaber som f.eks. PFA Pension, Danica Pension og Velliv, som er kendetegnet ved, at de principielt henvender sig til alle typer af kunder.

Andre typer af selskaber som Industriens Pension, Sampension og Akademiker Pension henvender sig til bestemte arbejds- og faggrupper, hvor pensionsforholdene er aftalt i overenskomster. Sådanne typer af selskaber henvender sig i modsætning til kommercielle pensionsselskaber ikke nødvendigvis til alle typer af kunder.

Hvis du har en arbejdsmarkedspension gennem din nuværende arbejdsplads, er det som udgangspunkt heller ikke muligt at flytte ordningen til et andet selskab, før du stopper i det pågældende arbejde.

Afkast i danske pensionsselskaber

Ønsker du at blive klogere på, hvilke pensionsselskaber som leverer de bedste afkast til deres kunder?

opsparing 100.000 kr.
Der er stor forskel på afkastene i landets pensionsselskaber, men det er umuligt at vide, hvilke selskaber som vil klare sig bedst fremadrettet.

Pengejournalen har tidligere på året sat fokus på, hvilke pensionsselskaber herhjemme som gennem tiden har skabt det højeste afkast til deres kunder. Opgørelsen over pensionsselskabernes afkast viste, at Industriens Fond med afstand har skabt det højeste afkast til sine kunder gennem de seneste 10 år.

Desuden viste opgørelsen, at der historisk har været betydelige forskelle i, hvad de enkelte selskaber har været i stand til at levere i afkast til deres kunder.

Hvis du vil vide mere… 📖

Konklusion👇

  • PFA Pension er landets største pensionsselskab, og der findes over 20 danske pensionsselskaber i øjeblikket.