Spar penge på el: Her er det billigste el-selskab

You are currently viewing Spar penge på el: Her er det billigste el-selskab

Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.

Resume 💡

  • Man kan finde det billigste el-selsab ved at bruge en myndighedsportal, som sammenligner el-priser på tværs af selskaber.

Sådan finder du det billigste el-selskab

Energipriserne er steget kraftigt på kort tid, og det rammer mange hårdt rent økonomisk. Der er dog hjælp at hente, hvis man er interesseret i at spare penge i de faste udgifter, f.eks. i relation til ens el-regninger.

Det er særdeles nemt at skifte el-selskab, så hvorfor ikke gøre det, hvis man kan spare en masse penge?

Sammenligning af el-priser

For at få et overblik over el-priser kan man besøge portalen elpris.dk, som sammenligner priserne på tværs af en lang række forskellige el-selskaber.

Elpris.dk drives af myndigheden Forsyningstilsynet, som holder øje med el-selskaberne.

El-priserne afhænger konkret af, hvor man bor, hvilken type bolig man bor i, og om man er interesseret i en fast eller varibel pris. Så det kan altså variere fra bopæl til bopæl og person til person, hvilket elselskab der er det billigste.

Men tager vi f.eks. udgangspunkt i en familie, der bor i Ballerup i en bolig, der er større end 130 kvm., og som ønsker en varibel pris, så er det ifølge Elpris.dk selskabet Nettopower, som leverer den billigste el.

Derefter følger OK og Andel Energi, viser opgørelsen.

Hvor meget kan man spare på el?

Hvis man aktivt og løbende forsøger at finde den el-leverandør, er der potentielt mange penge at spare. Forsyningstilsynet udarbejdede i 2020 en analyse, som viser, at for nogle familier er der op til flere tusinde af kroner at spare ved aktivt at forsøge at finde et billigere alternativ til at levere ens strøm.

I analysen konkluderer tilsynet, at en forbruger i lejlighed med et forbrug på 1.800 kWh i 2020 kunne spare mellem 170-510 kr. ved at vælge det 10 pct. billigste produkt, mens en forbruger i parcelhus med et forbrug på 4.500 kWh kunne spare mellem 270-980 kr. ved at vælge det 10 pct. billigste produkt.

En forbruger i lejlighed med et forbrug på 15.000 kWh kunne i 2020 ifølge tilsynet spare mellem 360-2.290 kr. ved at vælge det 10 pct. billigste produkt.

Hvis du vil vide mere… 📖

Vil du gerne vide mere om, hvordan man kan spare penge på sit madbudget, så har Pengejournalen skrevet en guide med 10 gode råd.

Og hvis du er interesseret i at læse mere om aktiviteter, som ikke koster penge, kan du læse denne artikel af Pengejournalen.

Hvis du gerne vil blive bedre til at undgå impulskøb, så ser Pengejournalen i denne artikel nærmere på fem spørgsmål, man kan stille sig selv, inden man svinger kortet

Konklusion👇

  • Der kan være tusindvis af kroner at spare ved at vælge det billigste el-selskab. Og da der er nemt at skifte selskab, kan det være en god idé for mange at undersøge mulighederne for at finde et billigere selskab.