Hvad er det bedste pensionsselskab? (2022 version)

You are currently viewing Hvad er det bedste pensionsselskab? (2022 version)

I de seneste 10 år er det klart Industriens Pension, som har skabt det højeste afkast til sine kunder, viser en ny opgørelse baseret på tal fra Faktaompension.

Resumé💡 

  • I løbet af de seneste 10 år har pensionsselskabet Industriens Pension skabt det bedste pensionsafkast til sine kunder, viser opgørelsen, der er baseret på tal fra Faktaompension.dk.
  • I perioden 2011-2021 har Industriens Pension skabt et gennemsnitligt årligt afkast på 11 pct. til sine kunder.

Sammenligning af pensionsselskabernes afkast 

Det har været godt at være pensionskunde hos Industriens Pension. I hvert fald hvis man kigger tilbage på de seneste 10 år – fra 2011 til 2021. Det viser en ny opgørelse af Pengejournalen baseret på tal fra Faktaompension.dk.

Opgørelsen viser, at Industriens Fond klart er i spidsen blandt konkurrenterne med et gennemsnitligt årligt afkast på 11 pct. pr. år. Der er taget udgangspunkt i markedsrente samt en typisk pensionskunde på 40-55 år med en årlig pensionsopsparing på 30.000-80.000 kr. og med en samlet pensionsformue, der overstiger en halv mio. kr.

Ikke alle selskaber er med i opgørelse, fordi der ikke er tilgængelige data på 10 års sigt for alle pensionsselskaberne.

Industriens Pensions afkast rækker til en førsteplads

Som man kan se af nedenstående liste, så ligger Industriens Pension i spidsen efterfulgt af Akademiker Pension (9,4 pct.), Pædagogernes Pension og Sampension (8,6 pct.).

PensionsselskabGns. afkast pr. for markedsrenteprodukt 2011-2021
Industriens Pension11,00%
AkademikerPension9,40%
Pædagogernes Pension (PBU)8,60%
Sampension Livsforsikring A/S8,60%
PensionDanmark8,50%
Velliv8,30%
PFA Pension8,10%
Topdanmark Liv7,00%
Kilde: Faktaompension.dk

Afkast for Velliv, PFA Pension og Topdanmark giver bundplacering

I den anden ende af skalaen ligger Velliv, PFA Pension og Topdanmark i bunden med afkast på henholdsvis 8,3 pct., 8,1 pct. og 7 pct. Som nævnt er det imidlertid ikke alle pensionsselskabernes afkast, der er tilgængelige hos Faktaompension, og derfor kan der potentielt godt være selskaber, som har klaret sig dårligere end de tre selskaber.

Det er dog Industriens Pension, som har skabt det højeste afkast til sine kunder i perioden.

Hvis du vil vide mere…. 📖

Ønsker du at læse mere om risikospredning i investeringsporteføljer, så kan du læse Pengejournalens artikel om emnet, der sætter fokus på tre investeringslegenders gode råde til private investorer.

I denne artikel af Pengejournalen kan du læse mere om, hvor stor indflydelse du har på din egen pensionsopsparing, og i denne artikel hos Pengejournalen kan du blive klogere på gode råd til forvaltningen af din pensionsordning.

Er du interesseret i at vide, hvor langt en given pensionsformue rækker – f.eks. på 3 mio. kr. – så kan du læse mere om emnet i denne artikel af Pengejournalen.

Her hos Pengejournalen vil vi også gerne henvise til vores artikel om, hvordan man som nybegynder kan komme i gang med at investere på en fornuftig og simpel måde, som ikke indebærer køb af enkeltaktier.

Konklusion👇 

  • Industriens Pension har har leveret det højeste afkast til sine kunder i perioden 2011-2021, mens Velliv, PFA Pension og Topdanmark kommer dårligst ud i opgørelsen.