Hvad er det bedste pensionsselskab? (2022 version)

You are currently viewing Hvad er det bedste pensionsselskab? (2022 version)

I de seneste 10 år er det klart Industriens Pension, som har skabt det højeste afkast til sine kunder, viser en ny opgørelse baseret på tal fra Faktaompension.

Resumé💡 

  • I løbet af de seneste 10 år har pensionsselskabet Industriens Pension skabt det bedste pensionsafkast til sine kunder, viser opgørelsen, der er baseret på tal fra Faktaompension.dk.
  • I perioden 2011-2021 har Industriens Pension skabt et gennemsnitligt årligt afkast på 11 pct. til sine kunder.

Sammenligning af pensionsselskabernes afkast 

Det har været godt at være pensionskunde hos Industriens Pension. I hvert fald hvis man kigger tilbage på de seneste 10 år – fra 2011 til 2021. Det viser en ny opgørelse af Pengejournalen baseret på tal fra Faktaompension.dk.

Opgørelsen viser, at Industriens Fond klart er i spidsen blandt konkurrenterne med et gennemsnitligt årligt afkast på 11 pct. pr. år. Der er taget udgangspunkt i markedsrente samt en typisk pensionskunde på 40-55 år med en årlig pensionsopsparing på 30.000-80.000 kr. og med en samlet pensionsformue, der overstiger en halv mio. kr.

Ikke alle selskaber er med i opgørelse, fordi der ikke er tilgængelige data på 10 års sigt for alle pensionsselskaberne.

Industriens Pensions afkast rækker til en førsteplads

Som man kan se af nedenstående liste, så ligger Industriens Pension i spidsen efterfulgt af Akademiker Pension (9,4 pct.), Pædagogernes Pension og Sampension (8,6 pct.).

PensionsselskabGns. afkast pr. for markedsrenteprodukt 2011-2021
Industriens Pension11,00%
AkademikerPension9,40%
Pædagogernes Pension (PBU)8,60%
Sampension Livsforsikring A/S8,60%
PensionDanmark8,50%
Velliv8,30%
PFA Pension8,10%
Topdanmark Liv7,00%
Kilde: Faktaompension.dk

Afkast for Velliv, PFA Pension og Topdanmark giver bundplacering

I den anden ende af skalaen ligger Velliv, PFA Pension og Topdanmark i bunden med afkast på henholdsvis 8,3 pct., 8,1 pct. og 7 pct. Som nævnt er det imidlertid ikke alle pensionsselskabernes afkast, der er tilgængelige hos Faktaompension, og derfor kan der potentielt godt være selskaber, som har klaret sig dårligere end de tre selskaber.

Det er Industriens Pension, som stryger til tops, når man opgør pensionsselskabernes afkast over en længere tidsperiode

Det er dog Industriens Pension, som har skabt det højeste afkast til sine kunder i perioden.

Hvad betyder afkast på pension?

Pensionsafkastet er den procentsats, som en pensionskundes opsparing forrentes med hvert år. Afkast er altså den forretning, man opnår af sin opsparing, såsom en pensionsordning.

Hvis man har en pensionsopsparing på 100.000 kr., og det årlige afkast er 10 pct., så vil pensionsordningen 12 måneder senere være 110.000 kr. Der skal dog betales skat af afkast, såkaldt pensionsafkastbeskatning, forkortet PAL-skat, som er 15 pct. og afregnes hvert år, da der er tale om såkaldt lagerbeskatning.

Hvad betyder afkastet for pensionsopsparingen?

Små forskelle i afkast kan betyde meget for den samlede pensionsopsparing, man har, når man går på pension. Som tommelfingerregel kan man regne med, at 1 procentpoint højere afkast i gennemsnit om året efter gebyrer vil betyde, at man kan gå op til fire år tidligere på pension.

Små forskelle i afkast kan have en stor betydning for din pensionsopsparing. Ønsker du at blive klogere på, hvordan man selv kan sammensætte en robust portefølje, så er der masser af inspiration at hente i nedenstående artikler.

Hvis du vil vide mere…. 📖

  • Ønsker du at læse mere om risikospredning i investeringsporteføljer, så kan du læse Pengejournalens artikel om emnet, der sætter fokus på tre investeringslegenders gode råde til private investorer.
  • Er du interesseret i at vide, hvor langt en given pensionsformue rækker – f.eks. på 3 mio. kr. – så kan du læse mere om emnet i denne artikel af Pengejournalen.
  • Her hos Pengejournalen vil vi også gerne henvise til vores artikel om, hvordan man som nybegynder kan komme i gang med at investere på en fornuftig og simpel måde, som ikke indebærer køb af enkeltaktier.
  • Hvis du er interesseret i at øge dit forventede afkast i din pensionsordning, så får du i denne artikel af Pengejournalen en række gode råd til, hvordan din pensionsordning kan blive forvaltet mest effektivt, hvilket kan betyde, at du i sidste ende kan gå op til flere år tidligere på pension.
  • Sidst men ikke mindst kan du i denne artikel af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan samle dine pensionsordninger, hvilket kan spare dig for en masse dumme gebyrer.

Konklusion👇 

  • Industriens Pension har har leveret det højeste afkast til sine kunder i perioden 2011-2021, mens Velliv, PFA Pension og Topdanmark kommer dårligst ud i opgørelsen.