Hvad koster det at omlægge realkreditlån?

You are currently viewing Hvad koster det at omlægge realkreditlån?

Det er bestemt ikke omkostningsfrit at omlægge realkreditlån. I denne artikel dykker vi ned i, hvad det koster at foretage en lånekonvertering.

Resumé💡

  • En omlægning af et typisk boliglån koster typisk i omegnen af 20.000 kr., viser tal fra realkreditkonsulentvirksomheden Realråd. Den udgift skal man have med i det samlede billede, når man skal se på fordele og ulemper ved en låneomlægning.

Gebyrer i forbindelse med omlægning af lån – hos Totalkredit, Realkredit Danmark, mfl.

Står du og overvejer at foretage en låneomlægning af dit realkreditlån? Og er du i tvivl om, hvad det koster?

Sandheden er, at det langtfra er omkostningsfrit at omlægge et boliglån hos landets realkreditinstitutter. Og hvis det er en øvelse, man laver ofte, kan det meget hurtigt løbe op i store omkostninger. Det er omkostninger, som mange ofte glemmer at nævne, når der til middagsselskaber snakkes om, hvor mange penge man har “tjent” ved at omlægge sit boliglån som følgende af faldende kurser på de fastforrentede lån.

Ikke dermed sagt at det ikke kan være smart at omlægge sit boliglån, men omkostningerne skal som sagt inddrages i vurderingen, inden man beslutter sig. Samtidig skal man huske på, at bankerne og realkreditinstitutterne tjener penge på omlægningen og dermed har en i hvert fald kortsigtet økonomisk interesse i at få deres kunder til at omlægge deres boliglån.

Hvad koster det at omlægge lån i Totalkredit, Realkredit Danmark, Jyske og Nordea Kredit?

Realkreditkonsulentvirksomheden Realråd har dykket ned i, hvad det koster at omlægge et lån på 3 mio. kr. hos landets fire store realkreditinstitutter, Totalkredit/Nykredit, Jyske Kredit, Realkredit Danmark og Nordea Kredit.

De samlede gebyrer for at omlægge lånet på 3 mio. kr. løber i alt op i omkostninger på 20.000 kr. hos Totalkredit ifølge tallene fra Realråd. Det er bl.a. omkostninger som ekspeditionsgebyr, lånesagsgebyr og kurtage, som boligejerne skal betale.

Hos Nordea er den samlede pris 17.000 kr., mens tallet for Realkredit Danmark og Nordea Kredit er henholdsvis 20.400 kr. og 18.500 kr.

Hvis du vil vide mere…

Har du behov for at vide mere om, hvor meget det koster at låne penge til en bolig, kan du læse mere på Pengejournalen her.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan boligpriserne har udviklet sig på landsplan i den senere tid, kan du læse mere her hos Pengejournalen. Eller står du og skal til at købe bolig for første gang, kan du med fordel læse Pengejournalens guide til førstegangskøbere.

Ønsker du at blive klogere på forskellige typer af lånekonverteringer, kan du bl.a. læse om, hvad skrå og lodrette konverteringer af realkreditlån er i denne artikel hos Pengejournalen.

Konklusion👇

  • Man skal regne med at betale i omegnen af 20.000 kr. for at omlægge et typisk boliglån hos realkreditinstitutterne i Danmark.