Hvad tjener en folkeskolelærer om måneden?

You are currently viewing Hvad tjener en folkeskolelærer om måneden?

Overvejer du at søge job som folkeskolelærer, og er du i den forbindelse interesseret i at blive klogere på lønniveauet for denne type beskæftigelse? Det spørgsmål og øvrige forhold for jobbet dykker vi ned i her.

Resume

  • En nyuddannet folkeskolekærer tjener i gennemsnit mellem 35.214 kr. og 38.698 kr. inkl. pension afhængig af, om der er tale om ansættelse i det private, kommunale eller i staten. Lønnen for folkeskolelærere som samlet gruppe ligger i gennemsnit over 45.000 kr. inkl. pension.

Løn som folkeskolelærer

Overvejer du at uddanne dig til – eller søge job som – folkeskolelærer? I så fald er du sikkert interesseret i at blive klogere på, hvad en folkeskolelærer tjener.

Det korte svar er, at der ikke er nogen generel sats for en folkeskolelærers månedsindkomst, da det typisk afhænger af anciennitet, og om jobber er i det private, kommunale eller i staten.

Hvad tjener en nyuddannet folkeskolelærer?

I nedenstående tabel, som baserer sig fra oplysninger fra Uddannelsesguiden (Danmarks Statistik), så kan man se, at som nyuddannet folkeskolelærer, der underviser på grundskoleniveau, tjener mellem 35.214 kr. og 38.698 kr. inkl. pension afhængig af om ansættelsen er i det private, kommunale eller i staten.

Jobfunktion (nyuddannet)PrivatKommuneStat
Efterskolelærer37.304 kr.38.698 kr.35.214 kr.
Undervisning i grundskolen (børn, 1.-10. klasse)37.304 kr.38.698 kr.35.214 kr.
Kilde: Uddannelsesguiden/Danmarks Statistik

Hvad tjener en folkeskolelærer i gennemsnit?

Hvis vi kigger videre på, hvad en folkeskolelærer i gennemsnit tjener, så svarer det nogenlunde danske lønmodtageres generelle lønningsniveau.

Ifølge tænketanken CEPOS tjener en folkeskolelærer i gennemsnit 45.700 kr. om måneden inkl. pension. Tænketanken oplyser, at i den samlede lønindkomst er medregnet grundløn, tillæg, feriegodtgørelse og pension. Cepos oplyser også, at det er en højere gennemsnitsløn end andre offentlige ansatte som f.eks. sygeplejersker, pædagoger og SOSU-assistenter.

Til sammenligning så tjener danske lønmodtagere i gennemsnit 44.514 kr. om måneden, hvilket både dækker over løn og pension, som Pengejournalen tidligere har beskrevet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Hvis du vil vide mere… 

En ting er, hvor mange penge man tjener. For ens opsparing vokser ikke synderligt, hvis man samtidig har et stort forbrug. Derfor har Pengejournalen løbende sat fokus på, hvordan man kan spare penge, så man har flere penge til eksempelvis investering og opsparing.

Benzin- og dieselpriserne er steget kraftigt i den seneste tid. I denne artikel giver Pengejournalen en række gode råd til, hvordan du kan finde billigere benzin og spare penge på benzin og diesel, så brændstof ikke ødelægger din privatøkonomi.

Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan man kan spare penge på sit madbudget, så har Pengejournalen skrevet en guide med 10 gode råd.

Og i denne artikel gennemgår Pengejournalen fem spørgsmål, man bør stille sig selv, før man impulskøber.

Konklusion

  • En nyuddannet folkeskolekærer tjener i gennemsnit mellem 33.615 kr. og 39.710 kr., mens folkeskolelærere som samlet gruppe i gennemsnit tjener 45.700 kr.