Sådan finder du af, hvem der bor på adressen i 2023

You are currently viewing Sådan finder du af, hvem der bor på adressen i 2023

Er du interesseret i at vide, hvem der bor på en given adresse, og om der f.eks. er nogen, der har taget adresse i din bolig, så kan du i denne artikel læse mere om, hvordan du finder ud af det.

Resumé💡

Man kan enten via myndighederne (Borger.dk og Borgerservice) eller tjenester som Krak og De Gule Sider undersøge, hvem der bor på en given adresse, og om der er nogen, der ulovligt har taget adresse på ens hjemadresse. På Tinglysning.dk kan man finde ud af, hvem der ejer boligen på en given adresse.

Tricks til at finde ud af hvem der bor på adressen

Her ser vi nærmere på, hvordan man finder ud af, hvem der bor på en given adresse, og hvordan man kan tjekke, om der er nogen, der har adresse på den adresse, man selv bor på.

Hvem bor på min hjemadresse?

Man skal ikke lede længe på nettet for at finde historier om nogen, der har indberettet, at de bor på en given adresse, selvom de i virkeligheden ikke gør det.

Hvis du er interesseret i at finde ud af, om der er nogen, der ulovligt har indberettet, at de bor på din adresse, har du flere muligheder. Du kan selv henvende dig i din lokale Borgerservice og anmode om oplysninger om, hvem der har registreret adresse der, hvor du bor. Derudover kan du lave en digital beboerforespørgsel på Borger.dk. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle kommuner, der tilbyder at lave digitale beboerforespørgsler, hvorfor man i så fald er nødt til at møde fysisk op i Borgerservice.

Det koster typisk et mindre gebyr, hvis man ønsker at foretage en beboerforespørgsel hos kommunen.

En beboerforespørgsel koster typisk et mindre gebyr. Hvis man eksempelvis bor i Københavns Kommune, koster det 75 kr., og derudover skal man medbringe:

  • Dokumentation for, at man ejer eller lejer boligen, såsom skøde , andelsbevis, købskontrakt eller lejekontrakt
  • Pas, kørekort, sygesikringsbevis eller navne-, dåbs-, fødsels- eller personattest

Kommunen oplyser, at det derudover er muligt at få oplyst, hvem der bor på adressen – selvom man ikke selv bor på adressen – hvis man f.eks. er udlejer eller administrator. I så fald skal man sende en digital anmodning om en husejerattest.

Hvem bor på en tilfældig adresse?

Hvis du er interesseret i at finde ud af, hvem der bor på en tilfældig adresse, er det nemmeste at slå adressen op hos tjenester som f.eks. Krak og De Gule Sider.

Tjenester som Krak og De Gule Sider er en hurtig metode til at finde ud af, hvem der bor på en adresse. Men det er ikke sikkert, at personerne dukker frem, hvis de f.eks. har hemmelig adresse.

Her kan du indtaste adressen, og hvis dem, der bor på adressen, ikke har hemmelig eller privat adresse, så vil du typisk kunne se, hvem der har bor på den givne adresse.

Hvem ejer boligen?

Den letteste måde at finde ud af, hvem der ejer en given bolig, er at slå adressen op i Tinglysning.dk. Her er alle ejerskaber af boliger i Danmark opgjort, og dermed kan du finde ud af, hvem der ejer, hvilken som helst bolig i Danmark, hvis du har den givne adresse, og personen ikke har hemmelig adresse.

Pengejournalen har i denne artikel skrevet en mere udførlig guide til, hvordan man bruger Tinglysning.

Hvis du vil vide mere… 📖

  • 2022 har budt på store rentestigninger, så ønsker du at vide mere om, hvorvidt der er udsigt til, at renten falder i 2023, så tjek vores artikel ud om emnet.

Konklusion👇

Man kan anmode om en beboerforespørgsel hos Borgerservice for at finde ud af, om der er andre, der har taget adresse på ens adresse, mens tjenester som Krak og De Gule Sider kan bruges til at undersøge, hvem der bor på en given adresse. På Tinglysning.dk kan man finde ud af, hvem der ejer en given bolig.