Sammenlign pension på tværs af alder: Hvor stor en pension har en 40-årig i gennemsnit?

You are currently viewing Sammenlign pension på tværs af alder: Hvor stor en pension har en 40-årig i gennemsnit?

Vil du gerne sammenligne din pensionsopsparing med andre på samme alder som dig, så kan du i denne artikel læse mere om, hvad pensionskunder herhjemme i gennemsnit har sparet op i forskellige aldersgrupper.

Resumé💡

40-44 årige danskere har i gennemsnit sparet 777.701 kr. op i pension, viser tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension. Hos de 50-54 årige er pensionsopsparingen cirka dobbelt så stor.

Sammenligning af pensionsformue på tværs af aldersgrupper

Om man sparer tilstrækkeligt op til pension er meget individuelt, da det i høj grad afhænger af, hvor stort et forbrug man har udsigt til at have som pensionist, hvor længe man laver, og om man eksempelvis har en stor friværdi i sin bolig eller endda betalt sin bolig helt ud, så man ikke har mange løbende boligudgifter.

Pengejournalen har tidligere sat fokus på, hvor meget man eksempelvis skal have sparet op til pension for at kunne gå på pension som 50-årig. En generel konklusion er, at det typisk vil kræve en meget stor opsparing – og/eller meget lave udgifter – for de fleste at kunne forlade arbejdsmarkedet som 50-årig.

En anden måde at vurdere, om man sparer tilstrækkeligt op til pension, er ved at sammenligne sin pension med jævnalderende. Som man kan se af nedenstående tabel, som bygger på tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension, så stiger den gennemsnitlige pensionsopsparing hos danskerne generelt med årene.

Hvor meget skal jeg have sparet op i pension som 40-årig?

Hvis man tager udgangspunkt i 40-44 årige, så udgør den gennemsnitlige pensionsformue 777.701 kr. (2020-tal) ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Her er gode råd om, hvordan man sparer bedst op til pension
Generelt stiger pensionsformuen med alderen frem til, at danskerne går på pension.

Tallene tager udgangspunkt i, hvad pensionskunder har sparet op i f.eks. livrente, ratepension og alderspension og inkluderer altså ikke eksempelvis opsparing i bolig eller frie midler. Derudover inkluderer opsparingen ikke de offentlige ydelser, som man har udsigt til at kunne få udbetalt som pensionist.

Hvor meget skal jeg have sparet op i pension som 50-årig?

Ser man på gruppen 50-54 årige, så er den gennemsnitlige pensionopsparing hos danskerne i den aldersgruppe 1,3 mio. kr. I nedenstående tabel kan du se, hvad de forskellige aldersgrupper i gennemsnit har sparet op i pension i 2020.

AlderGennemsnitlig pensionsformue i 2020
25-29 år102.953 kr.
30-34 år259.764 kr.
35-39 år492.745 kr.
40-44 år777.701 kr.
45-49 år1.073.733 kr.
50-54 år1.342.234 kr.
55-59 år1.586.206 kr.
60-64 år1.815.756 kr.
Kilde: Forsikring & Pension

Hvis du vil vide mere… 📖

  • Er du interesseret i at vide, hvor langt en given pensionsformue rækker – f.eks. på 3 mio. kr. – så kan du læse mere om emnet i denne artikel af Pengejournalen.
  • Hvis du er interesseret i at øge dit forventede afkast i din pensionsordning, så får du i denne artikel af Pengejournalen en række gode råd til, hvordan din pensionsordning kan blive forvaltet mest effektivt, hvilket kan betyde, at du i sidste ende kan gå op til flere år tidligere på pension.
  • Og i denne artikel af Pengejournalen kan du blive klogere på, hvor stor indflydelse du har på din egen pensionsopsparing.
  • Her hos Pengejournalen vil vi også gerne henvise til vores artikel om, hvordan man som nybegynder kan komme i gang med at investere på en fornuftig og simpel måde, som ikke indebærer køb af enkeltaktier.
  • Sidst men ikke mindst kan du i denne artikel af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan samle dine pensionsordninger, hvilket kan spare dig for en masse dumme gebyrer.

Konklusion👇

  • Generelt stiger pensionsformuen med alderen frem til, at danskerne går på pension. 40-44 årige danskere har eksempelvis i gennemsnit sparet 777.701 kr. op i pension, mens 50-54 årige har en gennemsnitlig pensionopsparing på 1,3 mio. kr.