Undgå at bruge penge: 7 nyttige råd

You are currently viewing Undgå at bruge penge: 7 nyttige råd

Her giver vi en række gode råd til, hvordan du kan spare penge i hverdagen. Du kan f.eks. læse mere om at spare penge på dagligvarer, streaming, benzin, el og meget mere.

Resumé 💡

 • I denne artikel har Pengejournalen samlet en række af de bedste råd til, hvordan man sparer penge i dagligdagen, herunder på dagligvarer, mad, benzin og rejser.

Spar penge i dagligdagen

Hvis man vil være økonomisk uafhængig eller blot skabe en bedre privatøkonomi, er det nemmeste sted at starte at spare penge. Det kræver hårdt arbejde og gode talegaver at få en lønforhøjelser eller et bedre betalt job. Ingen er sikker på afkast på finansmarkederne. Og det er langt fra alle, som har tid til at finde en ekstra tjans, man kan tjene penge på.

Til gengæld kan alle hurtigt begynde at spare penge, hvis man blot har motivationen til det.

I denne artikel har vi samlet en række af gode råd til at spare penge:

 1. Spar penge på mad
 2. Brug færre penge på streaming
 3. Spar penge på benzin
 4. Undgå dyre el-regninger
 5. Stop med impulskøb
 6. Lav ting der ikke koster penge
 7. Rejs uden for højsæsonen

1. Spar penge på mad

Dagligvarer, herunder mad, er en post, som fylder meget hos mange mennesker. Hvis du gerne vil spare penge på, så har Pengejournalen tidligere beskrevet, hvordan du kan komme i gang med at bruge færre penge på mad.

Udgifter til mad og drikke er ofte en tung post i budgettet, så der kan være mange penge at spare ved at følge rådene i denne artikel.

I artiklen gav Pengejournalen 10 konkrete tips til at spare penge på mad. De 10 råd er:

 1. Lav en madplan
 2. Køb alle varer til den kommende uge på én gang
 3. Brug discountsupermarkederne
 4. Drik vand
 5. Begræns kød
 6. Køb nedsatte varer
 7. Spis rester
 8. Spis langsomt
 9. Vær bevidst om brug af take away og restaurantbesøg
 10. Hold styr på madbudgettet

Hvis du ønsker at få de enkelte råd uddybet, så tjek artiklen ud her.

2. Brug færre penge på streaming

En anden post, der fylder meget hos mange mennesker, er tv og streamingpakker. Aldrig har det været nemmere – og aldrig har udvalget været større – at finde underholdning. Men man kan faktisk få adgang til en masse film og serier uden at skulle bruge nogen – eller særligt mange – penge på det.

Spar penge på Netflix
Der er flere metoder til at spare penge på streaming. Generelt er et godt råd at nøjes med et abonnement ad gangen.

I denne artikel beskriver Pengejournalen, hvilke gode råd man kan følge for at spare penge på området. Man kan bl.a..:

 1. Nøjes med ét abonnement ad gangen
 2. Dele abonnementet med familien
 3. Udnytte gratis prøveperioder
 4. Huske at melde abonnementet fra
 5. Vente på gode tilbud

Du kan læse hele artiklen, der uddyber de enkelte tips, hos Pengejournalen via dette link.

3. Spar penge på benzin

Mange familier er blevet hårdt ramt af de stigende benzin- og dieselpriser, men der er fortsat penge at spare, hvis man tænker sig om, når man kører bil, samt følger en række andre gode råd.

I denne artikel dykker Pengejournalen ned i emnet og kommer bl.a.. med følgende gode råd:

 1. Sænk farten på motorvejen
 2. Undgå at accellere og standse op hele tiden
 3. Find billig benzin
 4. Sluk for airconditionen
 5. Find det rigtige dæktryk

Læs hele artiklen hos Pengejournalen her.

4. Undgå dyre el-regninger

En anden post, der tynger mere og mere i de flestes privatøkonomi, er elregningen som følge af de kraftigt stigende energipriser. Ønsker du at spare penge på el, så er der også gode råd at hente.

Pengejournalen har tidligere beskrevet emnet og beskrev i den forbindelse, hvordan man finder frem til det selskab, som kan levere den billigste el til ens bolig. Det kan du læse meget mere om i denne artikel hos Pengejournalen, der konkret omtaler tjenesten elpris, som sammenligner elpriser på tværs af selskaber.

5. Stop med impulskøb

Impulskøb er gift for enhver privatøkonomi. Dels på grund af de konkrete udgifter, dels fordi impulskøb ofte kun kortvarigt gør en gladere. Vil du gerne undgå at impulskøbe, kan du sætte en grænse for, hvornår du må købe nye ting.

Læs mere om den øvelse i denne artikel af Pengejournalen.

6. Lav ting der ikke koster penge

Den vigtigste måde at spare op på er simpelthen at lade være med at bruge penge. Så simpelt er det. Nogle udgifter er nødvendige, såsom at få tag over hovedet, men der er en lang række ting, vi køber, som ikke er det. Og som måske ikke engang gør os gladere.

Mange af de største fornøjelser i livet er gratis – så som at tage en svømmetur i havet.

Så hvis du går op i at spare penge, så prøv at udforske de aktiviteter du kan lave, som ikke koster penge. Pengejournalen har givet nogle gode bud på sådanne aktiviteter i denne artikel. Det er måske ikke raketvidenskab, men ikke desto mindre er det aktiviteter, som kan give adspredelse og ro i sindet – helt uden at du skal bruge penge på det.

 1. Løb eller gå en tur
 2. Dyrk fitness eller yoga i naturen
 3. Svøm i havet
 4. Lån en god bog på biblioteket
 5. Lyt til interessante podcasts
 6. Lav mad af de madvarer, du allerede har købt og har liggende i skuffen
 7. Tag en lur og få ladet batterierne op

7. Rejs uden for højsæsonen

En stor post i budgettet for mange er udgifter til rejser. Flybilletter, hoteller og mad i udlandet kan hurtigt løbe op i mange penge. Det er ofte givet godt ud, for at rejse er som bekendt at leve. Men et godt råd er at rejse uden for højsæsonen, hvis man har mulighed for det. Juli er typisk den dyreste måned at rejse i, så hvis man i stedet kan rykke sin ferie til andre tidspunkter på året, er der ofte mange penge at spare på både flybilletter og hoteller.

Hvis du vil vide mere… 📖

 • Benzin- og dieselpriserne er steget kraftigt i den seneste tid. I denne artikel giver Pengejournalen en række gode råd til, hvordan du kan finde billigere benzin og spare penge på benzin og diesel, så brændstof ikke ødelægger din privatøkonomi
 • Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.

Konklusion👇

 • Ved eksempelvis at følge en madplan, stoppe med at impulskøb, fokusere på at spare penge på benzin og el og lave gratis aktiviteter kan man nemt minimere sine månedlige udgifter.