Job i butik: Hvad tjener man i Rema 1000 og Netto?

You are currently viewing Job i butik: Hvad tjener man i Rema 1000 og Netto?

Er du ung, og vil du gerne få erhvervserfaring, eller har du brug for et job nu og her, kan det være en mulighed at søge job som butiksassistent. Her ser vi nærmere på, hvad man kan tjene som butiksassistent afhængig af alder, stilling og erfaring.

Resumé 💡

Kasseassistenter over 18 år tjener i gennemsnit cirka 26.700 kr. om måneden inkl. pension ifølge en opgørelse foretaget af CEPOS. Men lønnen kan variere afhængig af stilling, virksomhed og branche, og om man arbejder efter kl. 18 og i weekenderne.

Løn som kasseassistent i Rema 1000, Lidl, Netto mfl.

Er du på udkig efter et job i en butik? Men er du i tvivl om, hvad det er man kan forvente at tjene i en butik som f.eks REMA 1000, Netto eller Lidl?

Lønnen kan variere afhængigt af erfaring, ansvarsområde mv., men i denne artikel vil vi dykke ned i, hvad man typisk har udsigt til at tjene som butiksmedarbejder, og hvad det konkret kræver af kvalifikationer.

Det er vigtigt at understrege, at det er ikke er alle, som kan gå ind fra gaden og få sådan et job, selvom mange måske tænker: “Man kan altid få et job i Netto, hvis alt går galt.”

Men sådan hænger det ikke sammen. I hvert fald ikke, hvis det står til kæden bag Netto, Salling Group, som i en artikel i A4 Medier slår til lyd for, at man ikke skal tale dårligt om et job i f.eks. Netto.

At arbejde i butik kræver bl.a., at man kan møde kunderne med et smil.

Et job som butiksassistent kræver omvendt ikke en lang uddannelse, og hvis man er ung og har lyst til at komme ind på arbejdsmarkedet og tjene sine egne penge, eller man er voksen og har brug for et job, så kan det være en mulighed at undersøge muligheden for et job som butiksassistent.

Om end det ikke nødvendigvis giver relevant erhvervserfaring inden for det område, som du på sigt gerne vil beskæftige dig med, så viser det i hvert fald en potentiel kommende arbejdergiver, at du er ihærdig og ikke blot ligger på sofaen og driver den af. Derudover skal man kunne samarbejde med kollegerne og være positiv og kundeorienteret for at blive en dygtig butiks- og salgsassistent.

Hvad tjener en butiks- og kasseassistent?

Lad os slå det fast med det samme. Lønnen som butiksassistent er ikke prangende, hvis man sammenligner med de fleste andre stillinger i erhvervslivet.

Ifølge en opgørelse baseret på tal fra Danmarks Statistik udarbejdet af tænketanken CEPOS så tjener en kasseassistent uden ledelsesansvar i gennemsnit 26.700 kr. om måneden inkl. pension, hvis man tager udgangspunkt i en fuldtidsstilling og ikke inkluderer ungarbejdere. Det har Pengejournalen tidligere omtalt en i artikel, der sammenligner lønforhold på tværs af en lang række forskellige jobtyper.

Her er det dog vigtigt at understrege, at lønniveauet er et gennemsnit på tværs af alle brancher og dermed ikke kun ser på stillinger i eksempelvis supermarkeder.

Gennemsnitlig månedsløn for en kasseassistent inkl. pension (ekskl. ungarbejdere)

Kasseassistent26.700 kr.
Kilde: CEPOS (Danmarks Statistik)

Dansk Erhverv oplyser, at den gennemsnitlige timeløn for en +18-årig butiksmedarbejder i vedkommendes første år i jobbet er 130,61 kr.

Omregnet til en månedsløn baseret på en 37 timers arbejdsuge svarer det til knap 21.000 kr. Heri er dog ikke inkluderet tillæg for arbejde på ubekvemme tidspunkter, såsom efter kl. 18 eller i weekenden. Arbejder man i weekenden eller på helligdag, er der et tillæg på i omegnen af 50 kr. til timelønnen.

Lønnen kan holdes op imod, at den gennemsnitlige danske lønmodtager cirka tjener 44.514 kr. om måneden inkl. pension, som Pengejournalen tidligere har omtalt i denne artikel.

Hvad tjener en ungarbejder under 18 år i Rema, Netto og Lidl?

Er man ungarbejder i butik, har man udsigt til følgende løn:

  • Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Erhverv så tjener ungarbejdere i butikker som f.eks. Lidl og Netto 72-74 kr. i timen afhængig af, om de er underlagt overenskomsten med Dansk Erhverv eller Dansk Industri.
Et job som kasse- eller butiksassistent giver ikke en høj løn sammenlignet med gennemsnitslønnen i Danmark, men det sikrer en indkomst samt giver unge erfaring på arbejdsmarkedet.

Der er begrænsninger for, hvor meget unge, der går i skole, må arbejde, men tager man udgangspunkt i en almindelig arbejdsuge på 37 timer om ugen, svarer det til en månedsløn på knap 12.000 kr.

Dog er der tillæg, hvis man arbejder på særlige tidspunkter – f.eks. efter kl. 18 og i weekenderne.

Hvad indebærer det at arbejde som butiksmedhjælper?

Der kan være forskel på, hvilke opgaver man har som butiksmedarbejder afhængig er, om man er over eller under 18 år, ligesom det afgøres af den specifikke rolle man har i butikken.

Men Netto selv (Salling Group) skriver i et stillingsopslag til en stilling målrettet unge under 18 år, at man skal kunne:

  • betjene kunder ved kassen med et smil
  • fylde op og trimme hylderne
  • stå for oprydning og lettere rengøring
  • håndtere flasker fra flaskeautomaten

Hvis du vil vide mere… 📖

Konklusion👇

  • Kasseassistenter over 18 år tjener i gennemsnit 26.700 kr. om måneden inkl. pension. Men lønnen kan variere afhængig af stilling, virksomhed og branche, og om man arbejder på ubekvemme tidspunkter.