7 jobs med gode og fleksible arbejdstider

You are currently viewing 7 jobs med gode og fleksible arbejdstider

Er du på udkig efter et job, hvor du kan få en god balance mellem arbejde og fritid? I denne artikel har vi samlet en liste over job, der tilbyder gode og fleksible arbejdstider, så du kan få mere fritid.

Resume 💡

 • Freelancearbejde og stillinger med mulighed for hjemmearbejde er værd at lede efter, hvis man ønsker den størst mulige fleksiblitet. Jobs med fokus på programmering, grafisk arbejde eller skriftlig produktion kan ofte give mulighed for hjemmearbejde.

Stillinger med gode og fleksible arbejdstider 

Føler du dig fanget i 8-16 hamsterhjulet, og har du svært ved at få din livsstil og families dagligdag til at fungere med “normale” arbejdstider på kontoret? Og søger du i stedet en arbejdsplads, hvor fleksible arbejdstider er en prioritet? I så fald er du langt fra den eneste.

Flere og flere søger efter stillinger med gode og fleksible arbejdstider, da det giver mulighed for at balancere ens karrieren og fritid på en langt bedre måde. Kort og godt så giver et arbejde med store frihedsgrader dig mulighed for at planlægge din tid og prioritere de ting, der betyder mest for dig. Om det så er familie, venner eller en særlig hobby du har, så er det nemmere at prioritere, når arbejdet ikke fylder alt og skal foregå i et bestemt tidsrum. På kontoret.

Men spørgsmålet er blot: Hvordan finder man lige et job, hvor der er indbygget en stor fleksibilitet og “tillid under ansvar”? Og hvad er egentlig det vigtigste at tage højde for, når man søger efter sådan et job? Det er vi nærmere på nu.

Hvilke typer job har gode arbejdstider?

Følgende 7 jobs indeholder ifølge bloggen Intuit Mintlife desuden ofte mulighed for fleksible arbejdstider og/eller freelance- eller hjemmearbejde.

 • Datascientist
 • Programmering
 • Fotograf
 • Diætist
 • Grafisk designer
 • Virtuel assistent
 • Blogger

Men der er mange forskellige job, der tilbyder gode og fleksible arbejdstider. Forneden tager vi udgangspunkt i en række af de mest fleksible jobtyper.

 • Freelance-arbejde er et godt eksempel på et job, der tilbyder gode og fleksible arbejdstider. Det er et job, hvor du kan arbejde, når det passer dig. Det giver dig også mulighed for at arbejde hjemmefra, hvilket er en stor fordel for mange. Freelance-arbejde kan f.eks. være inden for tekstproduktion, grafisk arbejde, salg, etc. 

  Ulempen ved freelancejobs kan være, at det i nogle tilfælde kan være en udfordring at opbygge en lige så høj månedlig indkomst som i en fast stilling. Men det er ikke umuligt at tjene rigtig gode penge som freelancer, hvis man er dygtig til at markedsføre sine kompetencer. Omvendt må man alt andet leve med en noget mere skiftende indtægt som freelancer end i et fast job.
 • Jobs med mulighed for hjemmearbejde: Når du søger job, gør arbejdsgiveren det ofte klart, om der er mulighed for hjemmearbejde i den givne stilling. Hvis du søger job via platformen Linkedin, kan du således sortere ud fra, at den stilling, du søger, skal give mulighed for hjemmearbejde (remote). 

  Derudover er hjemmearbejde noget, som du allerede kan bringe i spil til en jobsamtale. Her kan du gøre dig klart over for en chef, at muligheden for hjemmearbejde er en prioritet for dig, men at du omvendt også leverer på arbejdet, selvom du arbejder hjemmefra.
 • Kontorjobs med en høj grad af fleksibilitet: Der findes også en række job, som kræver fysisk tilstedeværelse, men hvor ledelsen giver de ansatte mulighed for fleksible arbejdstider. Det er også et område, som man kan spørge ind til under ansættelsessamtalen og gøre ens kommende leder opmærksom på, at det spiller en vigtig rolle for en. 

Hjemmearbejde: Sådan finder du jobs med stor fleksibilitet

Jobs med mulighed for hjemmearbejde giver typisk stor fleksiblitet. Hvis du ønsker at lede efter en stilling med mulighed for hjemmearbejde, kan du eksempelvis bruge det sociale medie Linkedin. I feltet øverst oppe, hvor du kan søge efter job, skriver du simpelthen blot “hjemmearbejde” eller “remote” og afgrænser det geografiske område.

Hjemmearbejde giver typisk mere fleksiblitet end kontorarbejde. Men det er ikke alle, der kan lide at arbejde hjemmefra.

Efterfølgende får du mulighed for at sortere ud fra jobtype, erfaringsniveau, mv. Hvis du ikke har tid til at skrive ansøgninger, kan du sortere efter job med “Easy apply”, hvor virksomheden blot tager udgangspunkt i dit CV og dermed ikke kræver en skriftlig ansøgning.

Hvis du vil vide mere… 📖

 • Ønsker du at søge et fast arbejde? I denne artikel af Pengejournalen kan du blive klogere på “nemme jobs”, der giver en god løn.
 • Benzin- og dieselpriserne er steget kraftigt i den seneste tid. I denne artikel giver Pengejournalen en række gode råd til, hvordan du kan finde billigere benzin og spare penge på benzin og diesel, så brændstof ikke ødelægger din privatøkonomi
 • Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.

Konklusion👇

 • Freelancearbejde og stillinger med mulighed for hjemmearbejde er værd at lede efter, hvis du ønsker stor fleksiblitet i dit arbejdsliv.