Kan man leve for 100 kr. om ugen? (Lev ekstremt billigt)

You are currently viewing Kan man leve for 100 kr. om ugen? (Lev ekstremt billigt)

En økonomisk krise risikerer at blive en realitet, og mange kæmper med stigende udgifter. Her ser vi nærmere på, hvordan man kan begrænse sine udgifter til madbudgettet, og om det kan lade sig gøre at leve for 100 kr. om ugen.

Resumé 💡

Man kan godt leve for 100 kr. om ugen, hvis man finder det meste af sin mad gratis og kun drikker vand. Men det er et madbudget, som er markant under normalen i Danmark. Omvendt kan man godt leve sundt for 100 kr. om ugen, og man behøver ikke lede efter mad i skraldespande.

Sådan lever du for 100 kr. om ugen uden at dø af sult

Kan du forestille dig at leve for kun 100 kr om ugen? Det kan lyde som en umulig opgave, men faktisk er det ikke helt så svært, som det måske kan lyde.

I denne artikel vil vi udforske, om det virkelig er muligt at leve for kun 100 kr om ugen, og hvad der skal til for at opnå det. Derudover vil vi se på alternative måder at skære ned på udgifterne på, som kan hjælpe dig med at spare penge og forbedre din økonomiske situation uden at gå på kompromis med din sundhed.

Så hvis du er interesseret i at lære mere om, hvordan det er at leve på et meget begrænset budget og få tips til at spare penge, så læs videre og udforsk mulighederne for, hvordan man kan spare en masse penge på mad.

Stigende udgifter presser mange

Stigende udgifter til energi, bolig og madvarer presser i øjeblikket mange økonomisk. Og der er ikke noget, der tyder på, at den situationen ændrer sig lige foreløbig. Derfor er det vigtigt at se på, hvad man selv kan gøre for at få mere luft i budgettet. Her ser vi nærmere på, om det kan lade sig gøre at leve for blot 100 kr. om ugen pr. person.

Det er ikke et liv i sus og dus, man har udsigt til, hvis man gerne vil leve for et madbudget på 100 kr. om ugen. Men det er ikke umuligt at leve for 100 kr. om ugen.

Lad det være sagt med det samme. Det er færre penge, end langt de fleste danskere bruger på mad og drikke, og det er således næppe en tilværelse, der frister mange. Men omvendt, så er det faktisk muligt at leve for blot 100 kr. om ugen. Endda helt uden at man lider nogen nød.

Dermed ikke sagt at man kommer til at leve i sus og dus. Langt fra. De fleste fornøjelser som cafébesøg og cafe latte og kolde fadøl må man skære fra, men hvis man kan det, kan det faktisk godt lade sig gøre at leve for 100 kr. Selv i en tid med voldsom inflation som nu.

Hvordan kan man overleve for 14 kr. om dagen?

Lad os gøre regnestykket mere konkret. 100 kr. om ugen svarer til 14 kr. om dagen. For det kan man ikke få meget mere end en pakke rugbrød eller havregryn med vand. Selvom både rugbrød og havregryn er sundt, er det ikke en interessant tilværelse eller sundt for den sags skyld kun at leve af det.

Så vi er altså på jagt efter at besvare, hvordan man både kan leve nogenlunde sundt og stadig vældig billigt. Som Pengejournalen tidligere har beskrevet, er et godt trick simpelthen at gå efter at få gratis mad eller købe mad til meget, meget nedsatte priser.

Og man behøver ikke at lede i skraldespande for at finde gratis mad. Der findes således forskellige initiativer, hvor man kan hente gratis mad, som nærmer sig eller har rundet sidste salgsdato. F.eks. kan man tilmelde sig lokale Stop madspilds-grupper på Facebook, hvor der i over 120 byer ugentlig foræres gratis mad væk, som er ved at overskride sidste salgsdato.

Som Pengejournalen tidligere har beskrevet, kan man være heldig at modtage så meget mad, at det mere eller mindre rækker til en hel uges forbrug for en enkelt person, som man kan se af nedenstående billede, hvor maden er hentet fra Stop Madspild Lokalt.

På den måde kan altså altså i teorien få et madbudget på nærmest ingen penge til at hænge sammen. Det indebærer dog samtidig, at man ikke køber drikkevarer som sodavand, juice, øl og vin i supermarkedet, hvis man vil holde sig under et budget på 100 kr.

Derudover er det ikke plads i budgettet til at bruge penge på caféer, restauranter og andre spisesteder. Med et budget på 100 kr. om ugen er det kun det mest nødvendige, som kan købe i supermarkedet – eller via ordninger som Too Good to Go – til at supplere den mad, som man har kunnet hente gratis.

Lev for næsten ingen penge

Udover at få det meste mad gratis så er andre gode tips:

 • Lav en madplan
 • Frys din mad ned, så den kan holde sig længere
 • Drik vand
 • Begræns kød
 • Spis rester
 • Spis langsomt
 • Hold styr på madbudgettet

Hvis du vil vide mere… 📖

 • Ønsker du flere gode tips til at spare penge på mad, kan du læse mere i denne artikel af Pengejournalen.
 • Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.
 • Ønsker du gode råd til, hvordan du kan spare penge på benzin, kan du læse denne artikel af Pengejournalen.

Konklusion👇

 • Det er muligt at leve for et madbudget på 100 kr. om ugen, hvis man benytter sig af ordninger, som forærer mad væk. Men det er et madbudget, som ligger langt under, hvad de fleste danskere bruger på mad og drikke om ugen.