Træt af karriereræset? Her er 8 nemme jobs med en god løn

You are currently viewing Træt af karriereræset? Her er 8 nemme jobs med en god løn


Leder du efter en stilling, hvor du kan nyde en attraktiv lønning uden at føle dig overvældet af arbejdsbyrden? Mange drømmer om en balance mellem arbejdsliv og fritid uden at gå på kompromis med indkomsten. I den forbindelse præsenterer vi her en liste over 8 jobmuligheder, som ikke alene tilbyder en tiltalende løn, men også en arbejdsdag, som er til at overkomme.

Resume 💡

 • Her ser vi nærmere på en række jobs, som er forholdsvis overkommelige at komme i betragtning til, og hvor man i høj grad selv kan styre tempoet. Generelt giver et job med mulighed for hjemmearbejde meget fleksibilitet, og så er det tilmed muligt at tjene en god løn.

Ikke alle har ambitioner om intensivt at klatre op ad karrierestigen. Den mest direkte vej til en attraktiv løn kan være gennem en lang uddannelse og ved konstant at stræbe efter forfremmelser i et højtlønnet jobfelt. Dog indebærer denne sti ofte betydelig investering af tid og energi i ens karriere.

For dem, der prioriterer en solid løn frem for prestigefyldte titler, og ønsker en mindre intens arbejdsbyrde, vil vi her udforske mulighederne.

Det er vigtigt at anerkende, at ‘lette jobs’ er subjektivt; hvad nogle finder let, kan være udfordrende for andre. Derfor vil vi overveje både arbejde man kan udføre hjemmefra og ufaglærte stillinger.

Det gennemgående træk for disse job er, at de ikke nødvendigvis kræver en avanceret uddannelse. Det essentielle er at reflektere over, hvilke jobtyper der matcher ens kompetencer og som samtidig kan tilbyde en tilfredsstillende løn.

 • Skriv først en liste med alle de vigtigste kompetencer, som du har, og forsøg efterfølgende at undersøge, hvordan du kan tjene penge på dine kompetencer. Fokuser på den værdi, som dine kompetencer kan skabe for andre.
 • Hvis du godt kan lide selv at kunne strukturere din hverdag, så er det en god idé at lede efter jobs, hvor hjemmearbejde er en mulighed, enten som fast tilknyttet eller som freelance.

Gør brug af hjemmearbejde

I bogen “4 hour work week” giver forfatteren Tim Ferriss gode råd til, hvordan man begrænse antallet af arbejdstimer om ugen, men uden at det går ud over ens løn. En mulighed er at blive iværksætter, hvor man selv kan strukturere sin hverdag, men en anden mulighed er i højere grad at gøre brug af hjemmearbejde, hvis man er ansat som lønmodtager.

Så kan man således arbejde så effektivt som overhovedet muligt, når man har mulighed for at arbejde hjemmefra, og holde fri når man er færdig med sine opgaver. Hvis man ikke har mulighed for at arbejde hjemmefra i sit nuværende job, kan man bruge det sociale medie Linkedin til at søge efter job med mulighed for hjemmearbejde. Husk at inkludere “remote” eller “hjemmearbejde” når du søger derinde.

Hjemmearbejde giver typisk mere fleksiblitet, og for mange er det en fordel i en travl hverdag.

Når det er gjort, så kan man søge efter et job, hvor man har kvalifikationerne til at varetage jobbet. Man behøver ikke nødvendigvis have en formel uddannelse for at lande en stilling med fjernarbejde, hvis man kan illustrere sine kompetencer over for en potentiel arbejdsgiver.

Hvis man eksempelvis har kompetencer inden for programmering, grafisk design, indholdsproduktion eller noget fjerde, kan man lave en hjemmeside, der viser gode eksempler på ens arbejde, eller vedsende eksempler på det, når man ansøger til den givne stilling.

Jobs man kan varetage hjemmefra

Der findes en lang række job, man kan varetage hjemmefra, og hvor man ikke behøver at arbejde sig selv ihjel, hvis man er dygtig inden for sit felt.

Eksempler på disse jobs er:

 • Sælger (du kan blive ekstern sælger for et eller flere firmaer og ringe til kunderne hjemmefra)
 • Programmør (du kan udvikle applikationer, hjemmesider mv. for kunder ved at finde opgaver på tjenester som f.eks. Fiverr.com, Worksome, freelancer.com, mfl.)
 • Grafiker (du kan udføre grafiske opgaver for kunder ved at finde opgaver på tjenester som f.eks. Fiverr.com, Worksome, freelancer.com, mfl.)
 • Contentwriter/skribent/blogger (du kan skrive hjemmesidetekster, blogs, e-bøger, optimere SEO, etc. for kunder ved at finde opgaver på tjenester som f.eks. Fiverr.com, Worksome, freelancer.com, mfl.)
 • Oversætter (du kan oversætte tekster for kunder ved at finde opgaver på tjenester som Fiverr.com, Worksome, freelancer.com, mfl.)

Disse jobs er ikke nødvendigvis nemme at komme i betragtning til, da det kræver en indsats at blive en dygtig sælger, programmør, grafiker eller skribent. Men de fleste har kompetencer inden for et eller andet felt, og så er det typisk muligt at finde opgaver, man kan løse via de nævnte freelanceplatforme.

Pengejournalen har også tidligere beskrevet, hvilke jobs som typisk har gode og fleksible arbejdstider.

Ufaglærte jobs med en god løn

For dem, der ikke trives med hjemmearbejde og skærmbaserede opgaver, men derimod værdsætter fysisk aktivitet i deres daglige arbejde, findes der mange alternativer. Når man vælger sådanne jobs, opgiver man muligvis en del af den fleksibilitet, som hjemmearbejde ofte tilbyder, men som kompensation undgår man den konstante koordinering via e-mails og telefonopkald, der kan være tidskrævende og til tider stressende.

Hvad der kvalificerer som “lette jobs” kan variere meget fra person til person, da det ofte er dikteret af individuelle præferencer og komfortzoner, men eksempler på en række ufaglærte jobs, som giver en fornuftig løn, kunne være:

 • Skraldemand/kvinde (som Pengejournalen tidligere har beskrevet, er startlønnen typisk over 30.000 kr.)
 • Lagermedarbejder (her kan lønnen være op til 40.000-50.000 kr. om måneden ifølge brancheorganisationen Dekra. For at tjene en rigtig god løn som lagerarbejder kræver det dog ofte, at man kan tage ekstra vagter og/eller arbejde på skæve tidspunkter, såsom om natten)
 • Vognmand/kvinde (ifølge brancheorganisationen Dekra kan jobbet give en månedsløn på i omegnen af 44.500 kr. For at varetage dette job kræver det dog, at man har energi og overskud til at køre lange ture og kan være væk hjemmefra i længere perioder.

Hvis du vil vide mere… 📖

 • Benzin- og dieselpriserne er steget kraftigt i den seneste tid. I denne artikel giver Pengejournalen en række gode råd til, hvordan du kan finde billigere benzin og spare penge på benzin og diesel, så brændstof ikke ødelægger din privatøkonomi
 • Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.

Konklusion👇

 • Der er mange typer af jobs, hvor man kan tjene en god løn, uden det kræver en lang uddannelse. Men det er forskelligt, hvad folk forbinder med nemme eller lette jobs, og derfor er det vigtigt, at man gør op med sig selv, hvilket arbejde man har det godt med at udføre, og som man samtidig er god til.

Er du træt af 0 pct. i rente i banken?

Hos Saxo Bank kan du få op til 3,05 pct. i rente på dit indlån, uden du skal binde dine penge. Det er den højest mulige rente på det danske marked. Renten afhænger af dit indlåns størrelse.