Se listen: 8 “nemme” jobs med en god løn

You are currently viewing Se listen: 8 “nemme” jobs med en god løn

Er du udkig efter et job, der giver en relativ god løn, men som også er til at overkomme, så giver vi her 8 gode bud på, hvilke typer af job du kan prøve.

Resumé 💡

Her ser vi nærmere på en række jobs, som er forholdsvis overkommelige at komme i betragtning til, og hvor man i høj grad selv kan styre tempoet. Generelt giver et job med mulighed for hjemmearbejde meget fleksibilitet, og så er det tilmed muligt at tjene en god løn.

Lette jobs med en fin løn

Det er ikke alle, der ønsker at knokle hårdt for at avancere på arbejdsmarkedet. Den lige vej til en god løn kan f.eks. være at tage en lang uddannelse, finde et job og en branche med en god startløn og så ellers arbejde sig opad i systemet. Den vej indebærer dog typisk også en masse krævende arbejde i forhold til det antal timer og den energi, man skal lægge i sin karriere.

Hvis man ikke går så meget op i fine titler, men alligevel gerne vil tjene en fornuftig løn uden en voldsom arbejdsindsats, så undersøger vi her, hvordan man kan gribe situationen an.

Først og fremmest er det meget individuelt, hvad folk forbinder med “nemme jobs”, så her tager vi både udgangspunkt i jobs, som man kan varetage hjemmefra, og ufaglærte jobs.

Fællesnævneren er, at ingen af stillingerne nødvendigvis kræver en lang uddannelse. Vigtigt er det dog, at man gør op med sig selv, hvilken type arbejde man har kompetencer inden for, og som samtidig kan give en fornuftig løn.

 • Skriv først en liste med alle de vigtigste kompetencer, som du har, og forsøg efterfølgende at undersøge, hvordan du kan tjene penge på dine kompetencer. Fokuser på den værdi, som dine kompetencer kan skabe for andre.
 • Hvis du godt kan lide selv at kunne strukturere din hverdag, så er det en god idé at lede efter jobs, hvor hjemmearbejde er en mulighed, enten som freelancer eller som fast tilknyttet.

Gør brug af hjemmearbejde

I bogen “4 hour work week” giver forfatteren Tim Ferriss gode råd til, hvordan man begrænse antallet af arbejdstimer om ugen, men uden at det går ud over ens løn. En mulighed er at blive iværksætter, hvor man selv kan strukturere sin hverdag, men en anden mulighed er i højere grad at gøre brug af hjemmearbejde, hvis man er ansat som lønmodtager.

Så kan man således arbejde så effektivt som overhovedet muligt, når man har mulighed for at arbejde hjemmefra, og holde fri når man er færdig med sine opgaver. Hvis man ikke har mulighed for at arbejde hjemmefra i sit nuværende job, kan man bruge det sociale medie Linkedin til at søge efter job med mulighed for hjemmearbejde. Husk at inkludere “remote” eller “hjemmearbejde” når du søger derinde.

Hjemmearbejde giver typisk mere fleksiblitet, og for mange er det en fordel i en travl hverdag.

Når det er gjort, så kan man søge efter et job, hvor man har kvalifikationerne til at varetage jobbet. Man behøver ikke nødvendigvis have en formel uddannelse for at lande en stilling med fjernarbejde, hvis man kan illustrere sine kompetencer over for en potentiel arbejdsgiver. Hvis man eksempelvis har kompetencer inden for programmering, grafisk design, indholdsproduktion eller noget fjerde, kan man lave en hjemmeside, der viser gode eksempler på ens arbejde, eller vedsende eksempler på det, når man ansøger til den givne stilling.

Jobs man kan varetage hjemmefra

Der findes en lang række job, man kan varetage hjemmefra, og hvor man ikke behøver at arbejde sig selv ihjel, hvis man er dygtig inden for sit felt.

Eksempler på disse jobs er:

 • Sælger (du kan blive ekstern sælger for et eller flere firmaer og ringe til kunderne hjemmefra)
 • Programmør (du kan udvikle applikationer, hjemmesider mv. for kunder ved at finde opgaver på tjenester som fiverr.com, worksome.dk, freelancer.com, etc.)
 • Grafiker (du kan udføre grafiske opgaver for kunder ved at finde opgaver på tjenester som fiverr.com, worksome.dk, freelancer.com, etc.)
 • Contentwriter/skribent/blogger (du kan skrive hjemmesidetekster, blogs, e-bøger, optimere SEO, etc. for kunder ved at finde opgaver på tjenester som fiverr.com, worksome.dk, freelancer.com, etc.)
 • Oversætter (du kan oversætte tekster for kunder ved at finde opgaver på tjenester som fiverr.com, worksome.dk, freelancer.com, etc.)

Disse jobs er ikke nødvendigvis nemme at komme i betragtning til, da det kræver en indsats at blive en dygtig sælger, programmør, grafiker eller skribent. Men de fleste har kompetencer inden for et eller andet felt, og så er det typisk muligt at finde opgaver, man kan løse via de nævnte freelanceplatforme.

Pengejournalen har også tidligere beskrevet, hvilke jobs som typisk har gode og fleksible arbejdstider.

Ufaglærte jobs med en god løn

Hvis man ikke kan lide hjemmearbejde foran computeren, men fx godt kan lide at bruge sin krop, når man arbejder, så er der også andre muligheder. Her har man ikke samme mulighed for at planlægge sin tid som ved hjemmearbejde, men man slipper til gengæld for en masse koordinering, mv. over mail og telefon. Om de hører til i kategorien “nemme jobs”, vil i høj grad afhænge af den enkeltes personlige smag.

Eksempler på denne type ufaglærte jobs, som giver en fornuftig løn, kan være:

 • Skraldemand/kvinde (som Pengejournalen tidligere har beskrevet, er startlønnen typisk over 30.000 kr.)
 • Lagermedarbejder (her kan lønnen være op til 40.000-50.000 kr. om måneden ifølge brancheorganisationen Dekra. For at tjene en rigtig god løn som lagerarbejder kræver det dog ofte, at man kan tage ekstra vagter og/eller arbejde på skæve tidspunkter, såsom om natten)
 • Vognmand/kvinde (ifølge brancheorganisationen Dekra kan jobbet give en månedsløn på i omegnen af 44.500 kr. For at varetage dette job kræver det dog, at man har energi og overskud til at køre lange ture og kan være væk hjemmefra i længere perioder.

Hvis du vil vide mere… 📖

 • Benzin- og dieselpriserne er steget kraftigt i den seneste tid. I denne artikel giver Pengejournalen en række gode råd til, hvordan du kan finde billigere benzin og spare penge på benzin og diesel, så brændstof ikke ødelægger din privatøkonomi
 • Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.

Konklusion👇

 • Der er mange typer af jobs, hvor man kan tjene en god løn, uden det kræver en lang uddannelse. Men det er forskelligt, hvad folk forbinder med nemme eller lette jobs, og derfor er det vigtigt, at man gør op med sig selv, hvilket arbejde man har det godt med at udføre, og som man samtidig er god til.