Som følge af ECB’s seneste rentestigning har flere danske banker valgt at hæve indlånsrenterne. Det er nu muligt at få over 3 pct. i rente ved større beløb.
Resume 💡
- Rentesatserne i landets banker er steget kraftigt. Har man et større beløb, kan man få op til 3,05 pct. i rente hos Saxo Bank.
- Rentesatsen hos Saxo Bank varierer afhængigt af, hvor meget du vælger at indsætte. Generelt gælder det, at jo mere du indsætter, desto højere bliver din rente. For mindre beløb kan renten være lavere end hos andre banker, men for større beløb har Saxo Bank den højeste rente.
Her finder du den højeste indlånsrente
Leder du efter, hvor du kan få forrentet dine penge bedst muligt?
Indlånsrente refererer til den rente, en bank giver sine kunder for at have deres penge stående i banken. Indtil 2022 oplevede vi en periode med negative indlånsrenter. Men med rentestigningerne i 2022 og 2023 er tiderne skiftet, og positive indlånsrenter er blevet mere almindelige.
Det er ikke alle banker, der giver positive renter, men udvalgte banker har valgt at hæve rentesatsen. Eksempelvis kan man nu få op til 3,05 pct. i rente hos Saxo Bank. Det er pt. den højest mulige rente på det danske marked.
Rentesatsen hos Saxo Bank varierer afhængigt af, hvor meget du vælger at indsætte. Generelt gælder det, at jo mere du indsætter, desto højere bliver din rente. Dog med et loft på 3,05 pct. For mindre beløb kan renten være lavere end hos andre banker, men for større beløb har Saxo Bank den højeste rente.
Nedenfor kan du se de højeste indlånsrenter på det danske bankmarked, hvad angår konti uden krav om binding med og med udgangspunkt i renten fra første indlånskrone.
Top 3 over de højeste indlånsrenter fra første krone
- Bank Norwegian (2,25 pct. i rente)
- Santander Bank (2,10 pct. i rente)
- Maj Bank (2 pct. i rente)
Som det fremgår af oversigten, topper Bank Norwegian listen med en rentesats fra første krone på 2,25 pct. for traditionelle opsparingskonti uden binding. Tæt efter følger Satander Bank med en rente på 2,1 pct.
Men ved større beløb har Saxo Bank den højeste rentesats. Her kan man få op til 3,05 pct. i rente.
Du kan se, hvad du kan få i rentesats, ved at følge linket her.
Saxo Bank er en dansk bank med internationale aktiviteter, mens både Santander Bank og Bank Norwegian er udenlandske banker, der opererer på det danske bankmarked. Bank Norwegian har sine rødder i Norge, og Santander Bank har hovedkontor i Spanien. Ikke desto mindre har de begge et solidt fodfæste på det danske bankmarked, hvor de primært fokuserer på forbrugslån og opsparingskonti.
Det er værd at bemærke, at Saxo Bank i sommeren 2023 blev anerkendt af Finanstilsynet som en SIFI-bank. Dette er en titel givet til de banker i Danmark, der betragtes som systemisk vigtige. Som en SIFI-bank er der specifikke kapitalkrav, som Saxo Bank skal opfylde.
Andre banker, der også bærer SIFI-titlen, inkluderer Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.
Bankerne på det europæiske bankmarked er underlagt reglerne om, at indlån op til 750.000 kr. er dækket af garantiformuen. Det vil sige, at ens indlån op til 750.000 kr. er sikret i tilfælde af, at banken går ned.
Hvad er årsagen til stigningen i indlånsrenterne?
Vi har set en generel stigning i indlånsrenterne på tværs af Europa, herunder også i en række af de danske banker. Men det er langt fra alle af landets banker, som har hævet indlånsrenterne.
Tilbage i starten af 2022 var renterne negative i alle danske banker, hvis man ville placere større beløb.
Men med renteforhøjelser fra Den Europæiske Centralbank (ECB), der forsøger at bekæmpe den kraftige inflation, har flere af bankerne på det danske bankmarked – men langt fra alle – fulgt trop og justeret deres indlånsrenter opad.

Det skyldes, at bankerne også kan placere deres overskudslikviditet til en højere rente i Nationalbanken, da Nationalbanken enkelt forklaret hæver renterne i takt med ECB. Det sker på baggrund af Danmarks fastkurspolitik i forhold til euroen. Simpelt sagt betyder det, at når ECB justerer renten, vil Nationalbanken alt andet lige også hæve renten for at sikre en stabil kronekurs i forhold til euroen.
I øjeblikket er ECB’s primære rentesats, hvor bankerne i eurozonen kan anbringe deres overskud, sat til 4 pct. Samtidig ligger den ledende rentesats fra Nationalbanken, ofte refereret til som diskontoen, på 3,6 pct.
Den lille forskel skyldes den stærke danske krone, så for at forhindre at kronen bryder sin faste kurs over for euroen, gør Nationalbanken det mindre tillokkende at investere i danske kroner ved at holde renten en anelse lavere end ECB.
Hvis du vil vide mere… 📖
- Her kan du læse mere om, hvor du får den højeste rente på opsparing i landets 10 største banker.
- Her kan du læse mere om, hvor du kan få den højeste indlånsrente, hvis du binder dine penge mellem 1-3 år.
- Vil du gerne læse mere om, hvorfor renten også stiger på studielån, så kan du fortsætte læsningen i denne artikel hos Pengejournalen.
- Ønsker du at søge et fast arbejde? I denne artikel af Pengejournalen kan du blive klogere på “nemme jobs”, der giver en god løn.
- I denne artikel giver Pengejournalen en række gode råd til, hvordan du kan finde billigere benzin og spare penge på benzin og diesel, så brændstof ikke ødelægger din privatøkonomi
- Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.
- Her ser vi nærmere på, hvad det koster at betale med kort i udlandet, og hvordan man undgår at høje gebyrer ved kortbetalinger i udlandet.
- Er du interesseret i at vide mere om, hvordan man kan spare penge på sit madbudget, så har Pengejournalen skrevet en guide med 10 gode råd.
Konklusion👇
- Renterne på indlån i de danske banker er steget, efter at Den Europæiske Centralbank har hævet renterne. Nu kan man få over 3 pct. i rente ved anbringelse af større beløb.
Er du træt af 0 pct. i rente i banken?
Hos Saxo Bank kan du få op til 3,05 pct. i rente på dit indlån, uden du skal binde dine penge. Det er den højest mulige rente på det danske marked. Renten afhænger af dit indlåns størrelse.