Ny rentetilpasning: Så meget stiger F5-renten i 2023

You are currently viewing Ny rentetilpasning: Så meget stiger F5-renten i 2023

Boligejere med et F5-lån, der står foran en rentetilpasning, har udsigt til en markant højere rente, når kalenderen skriver 2023. Her dykker vi ned i, hvor meget man kommer til at betale i rente for et F5-lån hos Nordea Kredit, Realkredit Danmark og Totalkredit.

Resumé💡

Boligejerne med F5-lån, der skal have rentetilpasset deres lån i januar 2023, kommer til at betale en rente på over 3 pct. Det helt præcise tal varierer fra realkreditinstitut til realkreditinstitut.

F5-renten i 2023 hos Nordea, Jyske Realkredit og Realkredit Danmark

Den ene dårlige nyhed rammer danske boligejere i øjeblikket. Boligpriserne falder bredt set, og især er lejligheder i de større byer ramt.

Dertil kommer, at det bliver dyrere at låne penge til en bolig, hvis man står foran at skulle købe en. Og hvis man allerede har en bolig, der er finansieret med et variabelt forrentet lån, skal man også til at betale mere i rente, hvis man ikke allerede gør det.

Det gælder også boligejere med F5-lån, hvor renten er låst fast i fem år – og dermed tilpasses med en ny rentesats efter fem år. Og det bliver også markant dyrere at betale af på sin bolig, hvis man har et F5-lån.

Hvad bliver F5-renten i 2023?

Boligejere med et F5-lån, der skal rentetilpasses med virkning fra 1. januar 2023, kommer til at betale mellem 3,14-3,32 pct. afhængig af, om lånet er hos enten Totalkredit, Realkredit Danmark eller Nykredit Kredit (se de eksakte procentsatser i tabellen forneden.)

Boligejere med F5-lån skal vænne sig til markant højere renter i 2023

F5-lånere har ellers været forkælet med negativ rente, men det ændrer sig altså dramatisk i begyndelsen af det nye år. Udover renten skal boligejerne også betale en bidragssats, som varierer fra realkreditinstitut til realkreditinstitut og derudover afhænger af, hvor stor en boliggæld boligejeren har i forhold til boligens værdi. Men vil mange boligejere med F5-lån få årlige udgifter i procent på deres boliggæld, der overstiger 4 pct.

RealkreditinstitutF5-rente pr. 1. januar 2023
Totalkredit (Nykredit)3,14 pct.
Realkredit Danmark (Danske Bank)3,13 pct.
Nordea Kredit (Nordea)3,32 pct.
Jyske Realkredit (Jyske Bank)Tilpasses 1. april 2023
Kilde: Totalkredit, Realkredit Danmark, Nordea

Hvis du vil vide mere… 📖

Konklusion👇

  • Landets boligejere med F5-lån, der skal have tilpasset deres lån med virkning fra januar 2023, kommer til at betale over 3 pct. i rente for lånet, og dertil kommer gebyrer (bidragssatsen) oven i.