Her er de 20 største forsikringsselskaber i Danmark

You are currently viewing Her er de 20 største forsikringsselskaber i Danmark

Leder du efter et nyt forsikringsselskab? Her ser vi nærmere på, hvilke forsikringsselskaber som opererer på det danske marked, og hvem der er størst inden for skadeforsikring.

Resumé

Forsikringsselskabet Tryg er ubetinget det største selskab på det danske marked for skadesforsikring. Der er dog en lang række selskaber at vælge i mellem på forsikringsmarkedet.

Liste over de største danske forskringsselskaber

Er du på jagt efter et nyt forsikringsselskab, eller ønsker du blot at vide mere om, hvilke forsikringsselskaber der er at vælge i mellem, så kan du blive klogere på det emne lige her.

Nedenstående liste viser de 20 største forsikringsselskaber i Danmark og er baseret på tal fra interesseorganisationen Forsikring & Pension. Som man kan se af listen, er forsikringskæmpen Tryg ubetinget det største forskringsselskab i Danmark med en markedsandel på over 22 pct. af det danske marked baseret på de samlede bruttopræmieindtægter ved udgangen af 3. kvartal i 2021.

Derefter følger Topdanmark med en markedsandel på 15,7 pct., mens Alm. Brand og Codan har en markedsandel på henholdsvis 8,6 pct. og 8,3 pct.

Herefter følger Gjensidige Forsikring, Sygesikring Danmark, If og og PFA Pension med markedsandele i niveauet 6,7 pct. til 4,8 pct.

SelskaberMarkedsandel (3. kvartal 2021)
Tryg22,2
Topdanmark15,7
Alm. Brand8,6
Codan8,3
Gjensidige Forsikring6,7
Sygeforsikringen Danmark5,4
If5,4
PFA Pension4,8
LB Forsikring4,9
GF Forsikring A/S4,1
Danica Pension2,3
Købstædernes Forsikring2,2
Protector Forsikring1
Sønderjysk Forsikring1
Himmerland Forsikring0,7
Thisted Forsikring0,7
Dansk Boligforsikring0,6
Vestjylland0,6
Lokal Forsikring0,5
PenSam0,5
Kilde: Oversigten er baseret på data fra interesseorganisationen Forsikring & Pension. Der er taget udgangspunkt i selskabernes samlede brutto præmieindtægter fra 3. kvartal 2021.

Hvad er det billigste forsikringsselskab i Danmark?

Prisen på forsikringer afhænger bl.a. af typen af forsikringsprodukt og den enkelte forsikringstager. Priserne kan derfor variere på tværs af selskaber.

Hvis der eksempelvis er tale om bilforsikringer til unge, har Pengejournalen tidligere beskrevet, hvilke selskaber der er de billigste på området på baggrund af en opgørelse fra tjenesten Samlino. Opgørelsen – som bl.a. mediet Finans har omtalt – viser, at når det gælder unge billister på 20 år uden erfaring, så er henholdsvis FDM, Undo og Købstædernes Forsikring de billigste.

Hvis du vil vide mere 📖

Ønsker du at skifte til en anden bank, end den du har i dag? Den gode nyhed er, at det er meget simpelt at skifte bank, hvis man har en simpel økonomi.

I denne artikel af Pengejournalen kan du læse mere om, hvad det kræver at skifte bank. Og i denne artikel af Pengejournalen kan du blive klogere på, hvilke banker der er i Danmark.

I denne artikel af Pengejournalen kan du blive klogere på, hvilke pensionsselskaber der er i Danmark, og i denne artikel af Pengejournalen kan du læse mere om, hvilke selskaber der har skabt det højeste afkast til deres kunder.

Står du og skal til at købe bolig for første gang, kan du med fordel læse Pengejournalens guide til førstegangskøbere.

Konklusion👇

  • Tryg er ubetinget det største forsikringsselskab i Danmark med en markedsandel på over 20 pct. Men der findes en lang række andre selskaber på markedet.