Så meget tjener en ejendomsmægler i gennemsnit om måneden

You are currently viewing Så meget tjener en ejendomsmægler i gennemsnit om måneden

Er du interesseret i en karriere som ejendomsmægler? Det kan potentielt være en lukrativ karrierevej, men det er ikke et job for alle. Her ser vi nærmere på, hvad den gennemsnitlige løn er for ejendomsmæglere i Danmark, ligesom vi dykker ned i, hvad det kræver at blive ejendomsmægler.

Resume 💡

  • Ifølge tal fra Danmarks Statistik er den gennemsnitlige månedsløn inklusive pension for ejendomsmæglere uden ledelsesansvar 47.847 kr. Det kræver mindst to år på skolebænken og to års erhvervserfaring hos en mægler, før man kan kalde sig ejendomsmægler.

Gennemsnitlig lønniveau for ejendomsmæglere i Danmark

Overvejer du at blive ejendomsmægler? Det er en karrierevej, der giver muligheden for at tjene gode penge, hvis man vel og mærke er god til at sælge. Men det er ikke et job for alle. Man skal være villig til lange arbejdsdage og arbejde i weekenden.

Men hvordan ser lønnen ud for ejendomsmæglere i Danmark? Og er det en karrierevej, der er værd at overveje? I denne artikel vil vi dykke ned i, hvad ejendomsmæglere typisk tjener, og hvad det kræver at blive ejendomsmægler.

Hvad tjener en ejendomsmægler i gennemsnit?

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er den gennemsnitlige månedsløn inklusive pension for en ejendomsmæglere uden ledelsesansvar 47.847 kr. baseret på lønniveauet i 2021.

Der kan være gode penge at tjene som ejendomsmægler, men det kræver, at man er god til sælge, da lønnen ofte afhænger af salget.

Lønniveauet for ejendomsmæglere uden ledelsesansvar har generelt været stigende i de foregående år, som man kan se af nedenstående tabel. Således var den gennemsnitlige månedsløn inkl. pension 46.661 kr. i 2020 og 45.550 kr. i 2019. Tallene viser altså, at lønnen for ejendomsmæglere generelt har været inde i en positiv udvikling i de seneste år.

Lønniveauet kan sammenlignes med, hvad danske lønmodtagere i gennemsnit tjener. Som Pengejournalen tidligere har beskrevet, er gennemsnitslønnen for danske lønmodtagere 44.514 kr. om måneden – inkl. pension og før skat. Altså tjener ejendomsmæglere i gennemsnit mere, end danske lønmodtager gør om måneden.

(Artiklen fortsætter under tabellen…)

ÅrstalGennemsnitslig månedsløn for ejendomsmægler- og ejendomsadministratorarbejde uden ledelsesansvar – inkl. pension
202147.847 kr.
202046.661 kr.
201945.550 kr.
201844.032 kr.
201744.435 kr.
Kilde: Danmarks Statistik

Det er dog vigtigt at bemærke, at lønnen afhænger af flere faktorer. Således har ejendomsmæglere typisk en grundløn plus provision, og dermed er lønnen i sidste ende afhængig af, hvor mange boliger man sælger, samt hvordan lønstrukturen i den enkelte ejendomsmæglerkæde er bygget op.

Desuden er indtjeningspotentialet alt andet lige større for ejendomsmæglere, der arbejder i større danske byer, hvor boligpriserne generelt er højere.

Hvilken uddannelse kræver det at blive ejendomsmægler?

Der er flere veje til at blive ejendomsmægler. Man kan blive det med en finansøkonomuddannelsen, der tager to år, eller med en finansbacheloruddannelse, der tager tre og et halvt år.

Det oplyser Dansk Ejendomsmæglerforening, som videre skriver på sin hjemmeside, at begge uddannelser skal suppleres med et eller flere af de tre ejendomsmæglerfag fra Akademiuddannelsen Ejendomsmægler.

Efterfølgende skal man have mindst to års erhvervserfaringer fra en ejendomsmægler. Det sker typisk gennem en trainee-ansættelse, hvorefter man kan kalde sig ejendomsmægler.

Hvordan er det at arbejde som ejendomsmægler?

Ifølge de ejendomsmæglere, som Pengejournalen har talt med, så er jobbet som ejendomsmægler ikke for alle. Man skal være forberedt på til tider lange arbejdsdage, og som ejendomsmægler skal man også være villige til at arbejde i weekenden, hvor der f.eks. ofte er åbent hus i forbindelse fremvisning af boliger til salg.

Samtidig har mange kunder bedst tid til at se og fremvise boliger i weekenden.

Som ejendomsmægler skal man være god til at sælge huse. Jobbet kræver samtidig, at man har en grundlæggende forståelse for de aspekter, som vedrører salg af ejendomme – herunder køberes og sælgers rettigheder.

Som ejendomsmægler skal man være god til at sælge, da lønnens størrelse ofte afhænger af, hvor meget man sælger. Derudover skal man kunne trives med at sælge i forskellige samfundsøkomiske konjunkturer.

Således er det generelt lettere at sælge boliger i opgangstider end under en krise – herunder også fordi der typisk er flere boliger til salg, når der er samfundsøkonomisk vækst. Derudover skal man være i stand til at kommunikere med mange forskellige typer af boligsælgere og -købere.

For at stige i graderne inden for ejendomsmæglerbranchen kan man starte som trainee, avancere til sælger og senere arbejde med vurdering af huse. Endvidere kan man arbejde sig op til blive chef for en eller flere ejendomsmæglerforretninger. Sådan kan man ofte tjene markant mere end almindelige ejendomsmæglere uden ledelsesansvar.

Hvor meget tjener en ejendomsmægler pr. hus?

Ifølge Mæglerinfo.dk så tjener en ejendomsmægler i gennemsnit 1-6 pct. af salgsprisen på en bolig.

Men det er typisk ikke det hele, der går til den enkelte ejendomsmægler, som har håndteret det konkrete boligsalg. Som ny ejendomsmægler skal man typisk ikke regne med mere end 2 pct. i kommision af en solgt bolig, da dele af kommisionen også går til

Hvis du vil vide mere… 📖

  • Hvis du er nervøs for din økonomiske situation i tilfælde af, at du mister dit arbejde, så kan du her læse Pengejournalens omfattende sammenligning af de billigste a-kasser med lønsikring.

Konklusion👇

  • Opsummerende kan det siges, at lønnen for ejendomsmæglere i Danmark er afhængig af flere faktorer, såsom hvor meget man sælger, men generelt set så tjente ejendomsmæglere uden ledelsesansvar i gennemsnit knap 48.000 kr. i 2021.
  • Jobbet som ejendomsmægler kan potentielt set være indbringende, hvis man er en dygtig sælger, og man samtidig trives med de aspekter, som jobbet indebærer.