Har du mistet overblikket over dine pensionsordninger? Er du i tvivl om, hvor meget du har i pension? Og hvad du står til at få udbetalt, når du går på pension? Så er den gode nyhed, at der findes et værktøj, der skaber et samlet overblik over dine pensionsopsparinger. Helt gratis.
Resume 💡
- Et overblik over pension kan man få på Pensionsinfo.dk, som er baseret på et samarbejde mellem landets banker, forsikringsselskaber og pensionsselskaber.
- Enkelte aktører leverer dog ikke data til Penionsinfo, hvilket man skal være opmærksom på, når man skal danne sig et overblik over sine pensionsordninger.
Hvor meget har jeg i pension?
Kender du det? Der er den der nagende tanke, som af og til dukker op i hovedet. Noget man bør få tjekket op på og gjort noget ved. Det er sådan set vigtigt. Men fordi det virker besværligt, så lader man det fare forbi i tankestrømmen. Og man undlader at tage handling.
Sådan kan det være med mange ting. Lægebesøg. Kostomlægning. Og pension! Man har måske arbejdet på en række forskellige arbejdspladser og har af den årsag flere pensionsordninger. Men hvilke pensionsselskaber er der egentlig tale om? Hvor store er opsparingerne? Hvilken opsparings- og risikoprofil er valgt? Og hvad står man egentlig til at få udbetalt?
Vigtige spørgsmål men for mange også overvejelser, som forbliver ved tanken. Pension ligger jo langt ude i fremtiden.
Hvor kan jeg tjekke mine pensioner?
Den gode nyhed er, at det er let at få et pensionsoverblik og tage hånd om ens pension, hvis man f.eks. er utilfreds med det beløb, man har udsigt til at skulle leve for, når man går på pension.
Et overblik kan man således få på hjemmesiden Pensionsinfo.dk, som er baseret på et samarbejde mellem landets banker, forsikringsselskaber, pensionsselskaber og bl.a. Moderninseringsstyrelsen.

Pensionsinfo indhenter data fra finansselskaberne, så man kan få et samlet overblik over alle sine pensionsordninger. Dertil kan Pensionsinfo – baseret på pensionsselskabernes beregninger – give en indikation af, hvor meget man står til at få udbetalt om året som pensionist. Hvad man kan holde op mod ens nuværende lønniveau.
Pensionsinfo knytter også data sammen med offentlige ordninger, herunder Folkepension, så man får et samlet billede af, hvad man står til at modtage fra både private ordninger, arbejdsmarkedspensioner og statslige ordninger.
Man kan samtidig justere den alder, hvor man forvente at gå på pension og se, hvilken indvirkning det har på ens fremtidige pensionsudbetalinger. Derudover kan man give adgang til f.eks. en ægtefælles pensionsopsparing, så man kan se, hvad man som ægtepar samlet set har udsigt til at få udbetalt i pension.
Er efterløn med i Pensionsinfo?
Nej, efterløn, som er under udfasning, er ikke en del af Pensionsinfo.
Hvor kan man tjekke sine forsikringer?
Pensionsinfo har ikke et super sexet design som nye hotte techselskaber giver, men siden har en række nyttige data, der giver et rigtig godt overblik.
Foruden pensionsoverblikket henter Pensionsinfo således også data på, hvilke typer af forsikringsordninger man har knyttet til sin pensionsopsparing, herunder forsikring mod tab af erhvervsevne og kritiske sygdomme samt livsforsikringer.
Her kan man bl.a. se, hvad man eller ens nærmeste får udbetalt i tilfælde af henholdsvis tab af erhvervsevne eller dødsfald.
Hvem leverer ikke data til Pensionsinfo?
Langt de fleste finansielle aktører leverer data til Pensionsinfo. Men hvis man skal finde en ulempe ved tjenesten, er det, at enkelte aktører ikke gør, herunder den kendte opsparingsplatform Nordnet.

Så hvis man har f.eks. en ratepension hos Nordnet, som generelt er kendt for lave investeringsomkostninger, vil den umiddelbart ikke fremgå hos Pensionsinfo, hvilket betyder, at man i så fald ikke får et præcist billede af ens pensionsudsigter hos Pensionsinfo.
En samlet oversigt over de selskaber, som leverer data til Pensionsinfo, kan findes her.
Hvordan tager jeg hånd om min pensionsopsparing?
Pensionsinfo giver et godt overblik over ens pensionsopsparing, men kan ikke foretage egentlige handlinger derinde, der påvirker pensions- og forsikringsordninger.
Hvis du gerne vil blive klogere på, hvilke muligheder du har for at påvirke din pensionsopsparing, kan du læse Pengejournalens artikel om netop det emne. Som det fremgår af artiklen, er det langt fra alle typer af ordninger, som man som pensionskunde har den store indflydelse.
Hvis du vil vide mere… 📖
- Her kan du læse mere om, hvordan du smartest sparer op til pension i forhold til at skabe det højeste forventede afkast
- Her kan du blive klogere på, hvordan du flytter dine pensionsordninger.
- Her kan du læse mere om, hvilke pensionsselskaber der generelt har skabt de højeste afkast i de seneste 10 år
- Her kan du lære mere om, hvor stor den gennemsnitlige pensionsordning er i forskellige aldersgrupper
Konklusion
- Det er nemt og enkelt at få et overblik over sine pensionsordninger, fordi selskaberne leverer data til Pensionsinfo. Overblikket kan danne grobund for, at man tager handling på sin pension, hvis noget bør ændres.
- Man skal dog være opmærksom på, at enkelte finansielle aktører, herunder Nordnet, ikke leverer data til Pensionsinfo.