Forbrugsforeningen er en indkøbsforening, som tilbyder et betalingskort, der giver medlemmerne rabatter i mange forskellige butikker, såsom Elgiganten, Zalando, Silvan og ZOO. Her kan du blive klogere på, hvordan du kan få rabat.
Resumé 💡
- Forbrugsforeningen er en indkøbsforening, som blev stiftet helt tilbage i 1886, og foreningen har i dag over 300.000 medlemmer.
- Hvis man bliver medlem af Forbrugsforeningen, får man et betalingskort, som giver rabatter i over 4.000 butikker og 500 webshops.
Opnå rabatter gennem Forbrugsforeningen
Er du interesseret i at opnå rabatter, når du handler i butikker og i webshops?
Som medlem af en forbrugsforening kan man spare penge på produkter og services, man allerede køber. Ved at blive medlem kan man således penge på diverse udgifter og potentielt bruge disse besparelser til andre ting som f.eks. en ferie. Der er tale om mindre procentuelle besparelser pr. køb, men i det lange løb kan det blive til en hel del sparede penge.
I denne artikel tager vi et kig på, hvordan man kan spare penge ved at blive medlem af Forbrugsforeningen. Vi ser også nærmere på, om der er nogen ulemper forbundet med at være medlem af Forbrugsforeningen.
Lad os først slå fast, at Pengejournalen er alene finansieret af annoncer og modtager ingen penge for at linke til bestemte hjemmesider. Pengejournalen er dermed 100 pct. uafhængig af finansielle og erhvervsinteresser. Så når vi skriver om Forbrugsforeningen og andre virksomheder, gør vi det så objektivt som muligt og har både fokus på fordele og ulemper.
(Læs mere om Pengejournalen her).
Nå, men lad os komme til sagen.
Helt overordnet, så er Forbrugsforeningen en non-profit indkøbsforening, som blev grundlagt helt tilbage i 1886. Foreningen er siden vokset og har nu som nævnt indledningsvist over 300.000 medlemmer herhjemme. Incitamentet for at blive medlem i Forbrugsforeningen er, at man kan spare penge, når man handler i en lang række butikker og webshops.

Men det er ikke alle butikker, der samarbejder med Forbrugsforeningen, og derfor skal man være opmærksom på, hvor man kan bruge sit forbrugsforeningskort, og hvor man ikke kan. Som følge af sin store udbredelse blandt danskerne er Forbrugsforeningen gennem årene lykkes med at samarbejde med flere og flere butikker i Danmark.
Hvordan fungerer Forbrugsforeningen?
Konkret fungerer Forbrugsforeningen på den måde, at man som medlem modtager et betalingskort, som man kan bruge i de butikker, der samarbejder med Forbrugsforeningen. Det er eksempelvis butikker som Elgiganten, SIlvan, Zalando og mange andre.
Ens forbrug bliver så opgjort månedligt og efterfølgende trukket gennem Betalingsservice på den bankkonto, som man har knyttet sit kort til, oplyser Forbrugsforeningen på sin hjemmeside, hvor det videre fremgår, at man kan følge med i sit forbrug på en app. Forbrugsforeningen oplyser videre, at der er et forbrugsloft på 40.000 kr., som man dog kan søge om at forhøje efter et år. Ved årsskiftet bliver ens samlede bonus opgjort, og efterfølgende bliver de penge, man har optjent, sat ind på ens konto/kort i Forbrugsforeningen.
Hvad koster det at være medlem?
På Forbrugsforeningens hjemmeside oplyses det, at det første år er gratis, og efterfølgende koster det 132 kr. om året at være medlem. Sagt med andre ord skal man altså opnå rabatter på over 132 kr., før det kan betale sig at være medlem. Der er meget forskel på, hvor store rabatter man kan få i butikkerne, men mange steder er det muligt at få i omegnen af 10 pct. i rabat på sine køb. Ifølge foreningen er der enkelte butikker, hvor man kan få helt op til 40 pct. i rabat på sine køb.

Hvordan bliver man medlem?
Ansøgning om indmeldelse foregår via foreningens hjemmeside. Det er dog særlige regler, der gælder:
- Man kan kun blive medlem af indkøbsforeningen, hvis man er over 18 år, bosat i Danmark, ikke er registreret i RKI og samtidig er medlem af en af de fagforeninger, som understøtter foreningen.
- Man kan se et samlet overblik over foreningen her.
Hvad er ulemperne?
Hvis man ofte handler i de butikker, som Forbrugsforeningen samarbejder med, så kan man hurtigt optjene en rabat, der overstiger det årlige kortgebyr. Den samlede årlige rabat afhænger af den enkeltes forbrug, og dermed skal man undersøge, om det giver mening for en selv at være medlem af Forbrugsforeningen eller ej.
Hvis man kan blive medlem af foreningen gennem ens fagforening, er der ikke mange ulemper forbundet med at være medlem. En ulempe er, at man foreløbig ikke kan lægge kortet ind i eksempelvis Apple Wallet, hvorfor man ikke kan betale med sin mobiltelefon. Man får altså endnu et plastickort til pengepungen, som man skal holde styr på.

Men holdt op imod de penge, man kan spare, er det ikke en stor ulempe, hvis man er en forbruger, der går op i at spare penge. Og dem er der tilsyneladende mange af, når der – i hvert fald i følge Forbrugsforeningen selv – nu er over 300.000 medlemmer i Danmark.
En anden ulempe er, at det ikke er alle butikker, som ved betalingsterminalen gør opmærksom på, at man kan bruge sit forbrugsforeningskort. I de tilfælde skal man altså vide, at man kan bruge det – eller som minimum spørge ekspedienten. Man kan dog se, hvilke butikker man kan bruge det i på Forbrugsforeningens hjemmeside.
Hvis du vil vide mere… 📖
- Er du på udkig efter billigere el, så kan du i denne opgørelse af Pengejournalen blive klogere på, hvordan du kan spare penge ved at benytte det billigste el-selskab.
- Her ser vi nærmere på, hvordan du kan opnå rabat i forskellige safariparker som f.eks. Knuthenborg Safaripark.
- Vil du gerne vide mere om, hvordan man kan spare penge på sit madbudget, så har Pengejournalen skrevet en guide med 10 gode råd.
- Hvis du gerne vil blive bedre til at undgå impulskøb, så ser Pengejournalen i denne artikel nærmere på fem spørgsmål, man kan stille sig selv, inden man svinger kortet
Konklusion👇
- Hvis man har mulighed for at blive medlem af Forbrugsforeningen gennem sin fagforening og i øvrigt lever op til de øvrige kriterier for medlemsskab, vil mange mennesker have mulighed for at opnå rabatter.
- Ulemperne er relativt begrænset – en af dem er, at man foreløbig ikke kan betale med sit kort via mobiltelefonen, og at man dermed får endnu et plastickort, der skal holdes styr på.