Vil du gerne tjene en ekstra skilling om måneden? Og har du et par timer til overs hist og her?
I en digital tidsalder, hvor mulighederne for at tjene penge online synes uendelige, har udfyldelse af spørgeskemaer vundet stigende popularitet som en lettilgængelig indtjeningsmetode. Men hvad indebærer det egentlig at tjene penge på denne måde, og hvordan kan du maksimere din indtjening? I denne artikel vil vi guide dig gennem processen og give dig en dybere indsigt.
Resume 💡
- Spørgeskemaundersøgelser giver mulighed for at tjene en ekstra indkomst online. Betalingen varierer afhængig af undersøgelsens længde og kompleksitet, men en gennemsnitlig bruger kan forvente at tjene nogle hundrede kroner ekstra om måneden uden at skulle dedikere for meget tid til det. Bruger man mere tid på, kan man komme højere op.
- Platforme som YouGov anvender et pointsystem, hvor point kan veksles til gavekort, som kan bruges i mange forskellige forretninger. Selvom spørgeskemaundersøgelser ikke bør ses som en primær indtjeningskilde, kan de med en moderat tilgang supplere din indkomst og give dig mulighed for at udtrykke din mening om forskellige emner.
Tjen penge på spørgeskemaundersøgelser
Virksomheder, markedsføringsbureauer og forskningsinstitutioner er konstant på jagt efter forbrugerindsigt. Denne viden hjælper dem med at forbedre produkter, skræddersy reklamekampagner og forstå markedsdynamikker. For at opnå denne indsigt er mange parate til at betale for din tid og dine meninger gennem spørgeskemaer.
Eksempelvis er Opinionsland blandt de platforme, hvor man kan tjene penge på at give sin mening til kende i spørgeskemaundersøgelser.
Men hvordan kommer man i gang med at tjene penge på at give sin holdning til kende? Det ser vi nærmere på nu.
Sådan kommer du i gang:
- Vælg den rette platform: Der er et væld af online platforme, der tilbyder betalting for at udfylde spørgeskemaer. Nogle af de mere kendte platforme, som opererer på det danske marked, er Opinionsland og YouGov. Begge steder er det gratis at oprette en profil, så man kan hurtigt komme i gang med at optjene point, som kan bruges i mange forskellige forretninger.
- Optimer din profil: Når du har tilmeldt dig, skal du sørge for at udfylde din profil så godt som muligt, herunder tilkendegive alle dine interesser. Det øger chancerne for at blive matchet med spørgeskemaer, der passer bedst til dine interesser og bopæl.
- Vær aktiv: Jo mere aktiv du er, og jo flere spørgeskemaer du fuldfører, desto flere muligheder vil du sandsynligvis få i fremtiden, og jo flere penge kan du i sidste ende tjene.
- Hold øje: Nogle spørgeskemaer har begrænset varighed og plads, så det kan betale sig at tjekke nye muligheder regelmæssigt og besvare dem hurtigt. Man kan også vælge at modtage notifikationer på e-mail.
For dem, der overvejer at begynde at udfylde spørgeskemaundersøgelser, er det vigtigt at huske, at det frem for alt skal ses som en mulighed for at tjene lidt ekstra om måneden. Det er på ingen måde en erstatning for en fuldtidsjob, men det kan give lidt ekstra penge hver måned.
Det er altid en god idé at starte med en eller to platforme for at forstå, hvordan de fungerer, inden man begynder at oprette profiler andre steder.
Hvor meget kan man tjene på spørgeskemaundersøgelser?
Indtjeningen fra spørgeskemaundersøgelser kan variere, men for den gennemsnitlige bruger er det realistisk at forvente en ekstra indkomst på nogle hundrede kroner om måneden uden at skulle dedikere sig fuldt ud til opgaven.
Betalingen for hvert spørgeskema afhænger ofte af dets længde og detaljeringsgrad. Mens korte spørgeskemaer, der tager få minutter, kan give en mindre belønning, kan længere og mere dybdegående undersøgelser tilbyde en højere kompensation. De fleste platforme anvender et pointsystem. Når man som bruger når en bestemt pointtærskel, kan disse point veksles til gavekort, som kan bruges i en lang række forskellige forretninger.

Generelt kan man forvente at tjene mellem 5 og 30 kr. per spørgeskema. Dog kan nogle specialiserede undersøgelser tilbyde et højere honorar.
Med en afslappet tilgang, hvor man kun besvarer spørgeskemaer i sin fritid og ikke bruger alt for meget tid på det, kan man nemt tjene nogle hundrede kroner ekstra om måneden. Med en mere aktiv indsats er det også muligt at tjene op imod 1000 kr. om måneden. Det gør spørgeskemaundersøgelser til en fornuftig mulighed for dem, der ønsker at supplere deres indkomst, men som samtidig har behov for stor fleksibilitet og tilgængelighed.
Hvilke platforme kan jeg bruge?
Platformen YouGov er et globalt anerkendt analyseinstitut med tilstedeværelse i mange lande. Navnet “YouGov” stammer fra engelske og betyder direkte oversat “du bestemmer”.
Virksomheden har over 9,6 millioner medlemmer spredt over 44 lande. For hver undersøgelse, du deltager i, belønnes du med point, som kan bruges på gavekort til diverse forretninger, herunder f.eks. Zalando, Matas, Adidas, mfl.
Man modtager også point for alene at oprette en konto, ligesom man kan tjene point på at henvise andre til tjenesten. Når man har sat sin konto op, kan man vælge at modtage beskeder om nye undersøgelser på e-mail.
YouGov har aktuelt en score på 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot.
Opinionsland er en god mulighed, hvis du ønsker at dele din meninger og samtidig blive belønnet for det. Som et markedsanalysepanel giver Opinionsland også medlemmerne mulighed for at optjene point ved at deltage i online brugerundersøgelser.
De optjente point kan benyttes hos populære virksomheder som Zalando, Justeat og Imerco – og mange flere. Så hvis du søger en platform, hvor din mening ikke bare bliver hørt, men også bliver belønnet, kan OpinionsLand være et godt valg for dig.
Fordele og ulemper ved spørgeskemaundersøgelser
Inden du går i gang, kan det være værd at overveje både fordelene og ulemperne ved at deltage i spørgeskemaundersøgelser.
Fordele:
- Stor fleksibilitet: Du kan besvare spørgeskemaer, når det passer dig uanset tidspunkt og sted. Så pendler du eksempelvis på arbejde i tog eller bus og sidder alligevel og stirrer ned i din telefon, kan du overveje at tjene lidt penge i stedet for ved at udfylde spørgeskemaundersøgelser.
- Let tilgængeligt for alle: Ingen krav om forudgående erfaring eller specifikke kvalifikationer.
- Deltage i konkurrencer: Udover gavekort er der ofte mulighed for at vinde præmier og deltage i lodtrækninger.

Ulemper:
- Trods alt begrænset indkomstpotentiale: Selvom det er en nem måde at tjene lidt ekstra, vil det ikke erstatte en fuldtidsindkomst.
- Man er ikke altid kvalificeret til alle undersøgelser: Afhængig af hvilken platform, du tilmelder dig, er det ikke sikkert, at du har adgang til alle typer af undersøgelser.
Hvis du vil vide mere… 📖
- Her kan du læse mere om, hvordan man kan tjene penge på at skrive hjemmefra.
- Her kan du læse mere om, hvordan du kan opbygge en passiv indkomst.
- Ønsker du at søge et fast arbejde? I denne artikel af Pengejournalen kan du blive klogere på “nemme jobs”, der giver en god løn.
- Oplever du, at lave karakterer er hæmmende for dine jobmuligheder, kan du her blive klogere på, hvordan du kan komme videre i din karriere trods dårlige karakterer.
- Er du interesseret i at vide mere om, hvordan man kan spare penge på sit madbudget, så har Pengejournalen skrevet en guide med 10 gode råd.
Konklusion👇
- At tjene penge på spørgeskemaer kræver tålmodighed, men med den rette tilgang kan det være en fin kilde til en mindre ekstra indkomst. Det giver dig ikke alene mulighed for at tjene penge, men også en stemme i formningen af fremtidige produkter og tjenester på markedet.