Sådan undgår du impulskøb med dette trick

You are currently viewing Sådan undgår du impulskøb med dette trick

Planlægning af større køb kan spille en afgørende rolle for at undgå impulskøb. Her kigger vi nærmere på et godt trick til at spare penge.

Resumé

  • Ved at reducere dine muligheder for at impulskøbe kan du spare mange penge og dermed sætte flere penge til side til investering.
  • Vælg f.eks. én eller to dage om måneden, hvor du tillader dig selv at købe nyt.

Planlæg dig ud af impulskøb

Hvis du har svært ved at styre dit forbrug og ofte køber ting og sager ud af det blå, kan du med fordel prøve at prøve at planlægge dit forbrug. Et godt råd er simpelthen at minimere de dage, hvor du tillader dig selv at købe f.eks. tøj, gadgets og andet, der ligger ud over det daglige behov.

Hvis du har et meget stort shoppegen, er et godt råd simplethen, at du begrænser dit forbrug på den måde, at du kun tillader dig selv at købe nyt én gang om ugen eller én gang måneden. Start evt. med én gang om ugen, og hvis det er let at efterleve, kan du prøve kræfter med én shoppedag om måneden.

Det smarte ved dette trick er, at du dermed får mere tid til at overveje, hvor stort et behov du egentlig har for det pågældende produkt, du overvejer at købe, hvad enten det er en smart racercykel, den nye iPhone eller noget tredje. De penge, du sparer med dette trick, kan du vælge at investere og dermed rykke et skridt nærmere den økonomiske frihed, som du ønsker i dit liv.

Hvis du vil vide mere… 📖

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan man kan spare penge på sit madbudget, så har Pengejournalen skrevet en guide med 10 gode råd.

Og i denne artikel gennemgår Pengejournalen fem spørgsmål, man bør stille sig selv, før man impulskøber.

Konklusion

  • Ved at begrænse dit forbrug til f.eks. én shoppedag om måneden sætter du det forbrug i faste rammer og undgår impulskøb. De sparede penge kan du f.eks. bruge til at øge dine investeringer.