Salgspriser på boliger er gode at kende, hvis man f.eks. er interesseret i at byde på en bolig. Det er heldigvis nemt at tjekke salgspriserne på en bolig.
Resumé
- Flere portaler, såsom Boliga.dk, Boligsiden.dk, Dingeo.dk og Bolighed.dk, giver et overblik over historiske salgspriser på huse og lejligheder. De tinglyste salgspriser hentes fra et offentligt register, hvor man kan slå historiske salgspriser op
Sådan finder du historiske salgspriser på boliger
Står du og har brug for at vide, hvad en bestemt bolig senest – og måske historisk – er blevet solgt for?
Det er heldigvis meget nemt at finde ud af, da alle boligsalg i Danmark bliver tinglyst, og det betyder, at salgspriserne bliver gjort offentligt tilgængelig i offentlige registre.
Konkret er der flere forskellige portaler, som hjælper med at gøre salgspriserne overskuelige og nemme at slå op. Det er tjenester som som Boliga.dk, Boligsiden.dk, Dingeo.dk og Bolighed.dk, men det er blot et udpluk af de aktører, som henter data fra et statsligt register, og som præsenterer præsenterer de historiske salgspriser på ejendomme på deres hjemmeside.
En af de mere kendte portaler, hvor man kan finde salgspriser på boliger, er Boliga.dk. Lad os nu se på, hvordan man slår en boligs historiske priser op.
Når man er inde på hjemmesiden, kan man øverst indtaste adressen på den pågældende bolig, som man ønsker at finde tidligere salgspriser på. Deredter skal man blot trykke på “Boligens historie på markedet,” og så kommer de historiske salgspriser frem. Som man kan se af nedenstående foto, så blev den pågældende bolig senest solgt i februar 2018 til 8,8 mio. kr.

Hvor hentes salgspriserne fra?
De historiske salgspriserne bliver konkret hentet fra den statslige platform OIS, der står for Den Offentlige Informationsserver. Formålet med den statslige database er at samle ejendomsdata, der stammer fra registre, der ejes og vedligeholdes af kommuner, regioner og staten.
Det er også muligt at finde historiske salgspriser på OIS’ egen hjemmeside. Man skal blot indtaste kommunenavn og adresse i søgefeltet foroven.
Hvad koster boligen i dag?
Det er ikke nogen, der kender prisen på en bolig, før den er blevet solgt, dvs. en køber og en sælger er blevet enige om, hvad den pågældende boliger er værd.
Imidlertid kan man sjusse sig frem til, hvad en given bolig er værd ved at tage udgangspunkt i historiske salgspriser og prisudviklingen på boliger i det pågældende område.

De historiske salgspriser kan klart fortælle, hvad boliger tidligere er blevet handlet til. Mens historiske salgspriser kan give en indikation af, hvad en bolig er værd i dag, så er der ikke nogen, der kender den eksakte værdi af en bolig i dag, før en køber og sælger har indgået en handel.
Ved at sammenligne de historiske salgspriser med boligprisudviklingen kan man få en indikation af, hvad en given bolig er værd i dag. Et overblik over udviklingen i boligpriserne i landets kommuner giver bl.a. Boligsiden.
Hvis du vil vide mere…
- Er du bange for at købe hos? Så kan du her læse mere om, hvordan du kan beskytte din friværdi.
- Står du og skal til at købe bolig for første gang, kan du med fordel læse Pengejournalens guide til førstegangskøbere.
- Her kan du læse mere om, hvad det koster at låne 1 mio. kr. over 30 år.
- Ønsker du at blive klogere på sammenhængen mellem obligationskurser og renter? Så læs denne artikel om, hvor meget kurserne typisk falder, når renten stiger.
- Her kan du læse mere om, hvor gammel den typiske førstegangskøber er.
Konklusion
Hos både flere private og en statslig aktør kan man tjekke boligers historiske salgspriser, så det er nemt at finde ud af, hvad boliger rundt omkring i landet tidligere er blevet solgt til.