Top 10: Her er de bedste banker ifølge kunderne

You are currently viewing Top 10: Her er de bedste banker ifølge kunderne

Overvejer du at skifte bank? Her ser vi nærmere på, hvilke banker der ifølge en undersøgelse af analysehuset Voxmeter er de bedste banker i Danmark.

Resume 💡

  • Ifølge en undersøgelse foretaget af analysehuset Voxmeter er Arbejdernes Landsbank den bedste bank i Danmark. Efter Arbejdernes Landsbank følger Sparekassen Thy og Ringkjøbing Landobank. Undersøgelsen er baseret på 224.000 årlige kundeinterview.

De 10 bedste banker i Danmark

Er du på udkig efter en ny bank, men i tvivl om hvilken bank du skal vælge? Når man skal vælge bank, er der mange parametre at tage stilling til, herunder priser, kunderådgivning, tilgængelighed, bankens image og udvalget af produkter.

Der findes forskellige opgørelser på området, men en af de mere kendte målinger er analysehuset Voxmeters undersøgelse af de bedste banker.

Arbejdernes Landsbank kåret til landets bedste bank

For 14. år i træk er Arbejdernes Landsbank, som bliver kåret til den bedste bank. Denne gang foran henholdsvis Sparekassen Thy og Ringkjøbing Landbobank.

“Arbejdernes Landsbank står fortsat exceptionelt stærkt udadtil. Banken formår fortsat at markere sig med budskaber, der tiltaler bankens egne kunder. Samtidigt evner banken at ramme og tiltrække den samme profil blandt andre bankers kunder. Derfor står banken fortsat som det suverænt mest attraktive alternativ blandt andre bankers kunder,” skriver Voxmeter i undersøgelsen fra 2023.

Arbejdernes Landsbank har som den eneste bank formået at holde niveauet for relationen med bankens kunde, fremgår det af undersøgelsen.

Arbejdernes Landsbank er blevet kåret til den bedste bank 14. år i træk i Voxmeters undersøgelse.

“Da den seneste finanskrise ramte, så vi et markant skift i kundernes relation til bankerne. Kunderne er siden blevet langt mere mobile, og paletten af tilbud og bankydelser er under stærk forandring. Kun Arbejdernes Landsbank har formået at fastholde niveauet fra før finanskrisen,” lyder det i rapporten.

Afdækker image og kundeoplevelse

Undersøgelsen tager udgangspunkt i kundernes egne oplevelser med bankerne og baseret på 224.000 årlige kundeinterview.

I alt 20 banker er en del af undersøgelsen, så det er ikke alle banker i Danmark, der er en del af undersøgelsen. Der er således over 50 danske banker herhjemme.

Konkret tager undersøgelsen udgangspunkt i bankernes overordnede image og kommunikation og afdækker i den forbindelse væsentlige forhold i relation til bl.a. kendskabsgrad, synlighed fordelt på mediekanaler, traditionelle såvel som sociale medier og kundeomtale.

Derudover afdækker den de væsentlige områder, hvor kunderne er i berøring med bankerne, herunder kundernes vurdering af image til deres behov, evaluering og indfrielse – både når det gælder rådgivning, produkter, vilkår, services, kontakt, kundeinformation, åbningstider, filialer og bankens digitale platform og fordelsprogram, oplyser Voxmeter.

Konkret beregnes bankernes placering på baggrund af en såkaldt CEM-score, som står for Customer Experience Management. Det maksimale antal point er 11.000, og Arbejdernes Landsbank topper målingen med en CEM-score på 7.385.

PlaceringBankCEM score
1Arbejdernes Landsbank7.385
2Sparekassen Thy7.340
3Ringkjøbing Landbobank7.274
4Djurslands Bank7.209
5Nordjyske Bank6.947
6Frøs Sparekasse6.927
7Nykredit Bank6.788
8Sparekassen Kronjylland6.674
9Middelfart Sparekasse6.585
10Lån & Spar Bank6.483
“Det maksimale antal point (CEM-score) en bank kan få er 11.000. Jo flere point en bank har, desto sværere bliver det at opnå flere – og omvendt. Jo færre point, desto nemmere er det at opnå flere.” Kilde: Voxmeter

Sparekassen Thy og Ringkjøbing Landbobank er blandt bedste banker

Arbejdernes Landsbank er tæt efterfulgt af Sparekassen Thy. Ifølge Voxmeter er Sparekassen Thy den bank, der har de mest loyale kunder. Samtidig er det også den bank, hvor kunderne har størst tillid til bankens økonomi.

“Sparekassen Thy opnår helt generelt den samlede bedste placering, når det gælder bankens konkrete ydelser. Det strækker sig lige fra proaktive rådgivere, personlig kontakt, rådgivningen, indfrielse af kundernes behov, tilgængelighed til kundeinformation,” lyder det i undersøgelsen.

Her fremgår det også, at Sparekassen Thy er den bank med færrest dårlige kundeoplevelser. Også Ringkjøbing Landbobank får flotte ord med på vejen i undersøgelsen.

“Ringkjøbing Landbobank har branchens stærkeste image. En placering, der både er baseret på evalueringer blandt bankens egne kunder samt andre bankers kunder. Her er det særligt bankens ledelse, der udgør den stærkeste driver,” skriver Voxmeter.

Kunderne roser desuden bankens rådgivere for at være fleksible og dynamiske og bankens kundeinformation som fyldestgørende.

De fleste banker går tilbage i målingen

Generelt er kunderne dog blevet mere kritiske over for bankerne i løbet af 2022, viser undersøgelsen af Voxmeter.

“Når man ser tilbage på udviklingen i 2022, er det særligt konjunkturen, der spiller den helt store rolle. Krig i Europa. Stigende inflation. Faldende aktiekurser. Et fastfrosset boligmarked. Og en stigende presset husstandsøkonomi,” skriver Voxmeter.

Presset på folks privatøkonomi gør, at befolkningen har stigende fokus på bankernes services. Og det har bidraget til, at de fleste bankers kundescore er faldet i 2022, oplyser Voxmeter.

“I takt med en stigende økonomisk uro vil befolkningens behov for og fokus på bankernes services, stige tilsvarende. Alle disse forhold udgør en væsentlig årsag til, at hele 16 ud af 20 banker har oplevet fald i CEM Scoren i 2022.”

Hvis du vil vide mere… 📖

  • Ønsker du at skifte til en anden bank, end den du har i dag? Den gode nyhed er, at det er meget simpelt at skifte bank, hvis man har en simpel økonomi. I denne artikel af Pengejournalen kan du læse mere om, hvad det kræver at skifte bank.
  • Vil du gerne læse mere om, hvorfor renten også stiger på studielån, så kan du fortsætte læsningen i denne artikel hos Pengejournalen.

Konklusion👇

  • Arbejdernes Landsbank er ifølge en undersøgelse foretaget af analysehuset Voxmeter er den bedste bank i Danmark. Derefter følger Sparekassen Thy og Ringkjøbing Landobank.