Top 20: Her er de billigste akasser (med lønsikring) i 2023

You are currently viewing Top 20: Her er de billigste akasser (med lønsikring) i 2023

Er du på udkig efter den økonomisk mest fordelagtige a-kasse, der samtidig passer til dig og dine behov? Og ønsker du at blive klogere på, hvad det koster at være medlem af landets a-kasser, samt hvilke medlemmer de henvender sig til?

Her giver vi dig en omfattende sammenligning af over 20 a-kasser i Danmark. Vi sammenligner priser, studiepriser, fagforeningstilknytning, mulighed for lønsikring og målgrupper for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

Resume 💡

 • Vi har sammenlignet priserne for fuldtidsdækning, studiepriser, om fagforening er inkluderet i prisen, mulighed for lønsikring og hvilke medlemmer de forskellige a-kasser henvender sig til. Priserne varierer fra 451 kr. til 525 kr. om måneden, og mange a-kasser tilbyder gratis medlemskab for studerende under 30 år.

Omfattende sammenligning af priserne på a-kasser i Danmark

Synes du, at det er svært at navigere i junglen af a-kasser og finde den, der passer bedst til dig og din profil? Så er der hjælp at hente. Pengejournalen har udarbejdet en omfattende sammenligning af priserne på over 20 a-kasser i Danmark, så du slipper for at gøre arbejdet.

Først præsenterer vi en liste over de 20 billigste akasser i Danmark og længere nede i artiklen kan du se det fulde overblik over sammenligningen af landets akasser.

Top 20: Sammenligning af priser på a-kasser

Her er en oversigt over de 20 billigste a-kasser i Danmark. Data er indsamlet på baggrund af oplysninger fra a-kassernes hjemmesider.

 1. Din Sundhedsfaglige A-kasse: 451 kr. (Personer med sundhedsfaglig uddannelse)
 2. Akademikernes A-kasse: 467 kr. (Akademikere, selvstændige, ledere, mfl.)
 3. AKJS: 468 kr. (Journalister, kommunikation og sprog)
 4. BUPL: 470 kr. (Pædagoger)
 5. FTFa: 472 kr. (Alle)
 6. Socialpædagogernes Landsdækkende Arbejdsløshedskasse: 473 kr. (Socialpædagoger)
 7. Lærernes a-kasse: 475 kr. (Lærere)
 8. Lederne A-kasse: 482 kr. (Ledere)
 9. Det Faglige Hus: 485 kr. (Alle)
 10. Min A-kasse: 490 kr. (Alle)
 11. Fødevareforbundet NNFs Arbejdsløshedskasse: 491 kr. (Bagere, konditorer, slagtere, mv.)
 12. A-kassen Frie: 498 kr. (Lønmodtagere og selvstændige)
 13. MA a-kasse: 502 kr. (Højtuddannede, humanister og scient.er)
 14. CA: 505 kr. (Alle)
 15. Krifa: 507 kr. (Alle)
 16. Ase (inkl. fagforening første 6 måneder): 514 kr. (Alle)
 17. Teknikernes Arbejdsløshedskasse: 516 kr. (Teknikere, designere og konstruktører)
 18. HK: 517 kr. (Handel og kontorfunktioner)
 19. FOAs A-kasse: 519 kr. (Social- og sundhedsassistenter)
 20. Dansk Metals a-kasse: 522 kr. (Personer inden for industri, transport og it, tele og medie)

Den billigste a-kasse, som henvender sig til alle, er FTFa, som koster 472 kr. om måneden. Den Sundhedsfaglige A-kasse er den billigste a-kasse generelt set og koster 451 kr., men a-kassen henvender sig kun til personer med sundhedsfaglig uddannelse.

Hos nogen a-kasser kommer fagforening automatisk med. Hos Business Danmark koster en samlet pakke med a-kasse, fagforening og lønsikring i et år 657 kr. om måneden, mens Ase tilbyder a-kasse (og fagforening gratis i seks måneder) for 514 kr. om måneden.

Der kan være mange penge at spare ved at vælge en billig akasse. Men prisen er ikke det eneste parameter, man skal sammenligne akasserne ud fra. Det er også vigtigt at vælge en akasse, som kan hjælpe dig, hvis du bliver arbejdsløs.

Det er vigtigt at bemærke, at prisen for a-kassen ikke altid inkluderer medlemskab af en fagforening. Fagforeninger tilbyder ofte yderligere services, såsom juridisk rådgivning og støtte i forbindelse med arbejdsrelaterede emner.

Hos de fleste a-akasser er det typisk også muligt at tegne en lønsikring, som kan dække op imod 80-90 pct. af din løn, hvis du bliver arbejdsløs.

Generelt er det en god idé at sammenligne flere forskellige a-kasser. På den måde kan du sikre dig, at du får mest muligt ud af dit medlemskab.

Nedenstående overblik indeholder månedspriser, studiepriser, mv. for 23 a-kasser i Danmark, der er udvalgt på baggrund af de danske myndigheders samlede overblik over branchen.

A-kasseMånedlig prisStudieprisFagforeningTilbyder lønsikringMedlemmerØvrigt
Din Sundhedsfaglige A-kasse4510 hvis under 30 årIkke en del af prisenJaPersoner med sundhedsfaglig uddannelseSe aktuel pris
Akademikernes Akasse4670Ikke en del af prisenJaAkademikere, selvstændige, ledere, mfl.Se aktuel pris
AKJS4680 hvis under 30 årIkke en del af prisenJaJournalister, kommunikation og sprogSe aktuel pris
BUPL4700Ikke en del af prisenJaPædagogerSe aktuel pris
FTFa4720Ikke del af prisenJaAlleSe aktuel pris
Socialpædagogernes Landsdækkende Arbejdsløshedskasse4730 hvis under 30 årIkke en del af prisenJaSocialpædagogerSe aktuel pris
Lærernes a-kasse4750Ikke en del af prisenJaLærereSe aktuel pris
Lederne A-kasse48225Ikke en del af prisenJaLedereSe aktuel pris
Det Faglige Hus4850Ikke en del af prisenJaAlleSe aktuel pris
Min A-kasse4900Ikke del af prisenJaAlleSe aktuel pris
Fødevareforbundet NNFs Arbejdsløshedskasse49141Ikke en del af prisenJa – hvis medlem af både fagforening og akasseBagere, konditorer, slagtere, mv.Se aktuel pris
A-kassen Frie4980Ikke en del af prisenJa – og tilbud om gratis lønsikring resten af åretLønmodtagere og selvstændigeSe aktuel pris
MA a-kasse5020 ved under 30 årIkke en del af prisenJaHøjtuddannede, humanister og scient.erSe aktuel pris
CA5050Ikke en del af prisenJaAlleSe aktuel pris
Krifa5070Ikke en del af prisenJaAlleSe aktuel pris
Ase5140Del af prisen første 6 månederJaAlleSe aktuel pris
Teknikernes Arbejdsløshedskasse5160Ikke en del af prisenJa, 6 mdrs. lønsikring som medlem af både fagforening og a-kasseTeknikere, designere og konstruktører.Se aktuel pris
HK5170Ikke en del af prisenJaHandel og kontorfunktionerSe aktuel pris
FOAs A-kasse5190Ikke en del af prisenJaSocial- og sundhedsassistenterSe aktuel pris
Dansk Metals a-kasse5220Ikke en del af prisenJaPersoner inden for industri, transport og it, tele og medieSe aktuel pris
3F5240Ikke en del af prisenJaUfaglærte og erhvervsuddannede lønmodtagereSe aktuel pris
Din Faglige A-kasse5250Ikke en del af prisenNejElektrikere, blikkenslagere, malere, artister, fiskere m.v..Se aktuel pris
Business Danmark6570En del af prisenJa – og tilbud om 1 års gratis lønsikring ved indmeldelseSalg og marketingSe aktuel pris
Kilde: A-kassernes egne hjemmesider.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse, eller arbejdsløshedskasse, tilbyder økonomisk sikkerhed i form af dagpenge til medlemmer, der mister deres job. A-kasser er typisk tilknyttet bestemte faggrupper, men der findes også a-kasser, der er åbne for alle.

Hvad koster en a-kasse om måneden?

Prisen for en a-kasse varierer, men ligger typisk mellem 450 og 525 kroner om måneden for fuldtidsforsikring. De fleste a-kasser tilbyder gratis medlemskab for studerende, men hos nogen er det et krav, at den studerende maksimum må være 30 år, hvis medlemsskabet skal være gratis.

Hvad er en lønsikring?

De fleste a-kasser tilbyder mulighed for lønsikring, hvilket betyder, at du kan få en højere udbetaling, hvis du bliver arbejdsløs – f.eks. op imod 80-90 pct. af din nuværende løn.

Hvis du er nervøs for at blive arbejdsløs, kan du overveje at tegne en lønforsikring, der dækker op imod 80-90 pct. af din nuværende løn, hvis du bliver arbejdsløs.

Lønsikring udbydes som regel i samarbejde med et forsikringsselskab og er ofte en ekstra service, der koster ekstra udover den normale a-kasse pris, mens det hos nogen er med i den samlede pris som f.eks. Business Danmark.

Udgifter til lønsikring kan trækkes fra i skat på lige fod med udgifter til akasse og fagforening.

Hvis du vil vide mere… 📖

Konklusion

 • At vælge den rigtige a-kasse kan være en kompleks beslutning, der kræver, at man tager højde for mange forskellige faktorer. Fra prisen på fuldtidsforsikring til muligheden for lønsikring, er der mange aspekter at overveje.
 • Vi har præsenteret en omfattende sammenligning af over a-kasser i Danmark, hvor de fleste også tilbyder lønsikring. Husk, at det er vigtigt at sammenligne flere forskellige a-kasser, før du træffer en beslutning. På den måde kan du sikre dig, at du får mest muligt ud af dit medlemskab.