Boligpriserne buldrer frem: Men stor forskel på landsdele

You are currently viewing Boligpriserne buldrer frem: Men stor forskel på landsdele
Denne side indeholder annoncelinks til vores partnere. Pengejournalen kan modtage kompensation, når der klikkes på et link.

Det danske boligmarked buldrer frem. Priserne fortsætter med at stige og stige. Og under coronakrisen har priserne blot fået endnu mere fart på. Men friske tal viser, at der er en stor forskel på prisstigningerne afhængig af, hvilke landsdele i Danmark der er tale om.

Resumé

  • Det danske boligmarked er præget af store boligprisstigninger. Men det er klart i Hovedstadsområdet, at udviklingen går stærkest
  • I Hovedstadsområdet er priserne det seneste år steget cirka dobbelt så meget sammenlignet med flere andre landsdele

Udviklingen i boligpriserne

Det danske boligmarked er brandvarmt. Priserne har især været på himmelfart især under coronakrisen, hvilket kom som en overraskelse for mange boligøkonomer og eksperter.

Ser man boligprisstigningerne i de forskellige landsdele i Danmark, er der imidlertid stor forskel på prisstigningerne. Det viser friske tal fra Boligsiden.dk.

Hvor stiger boligpriserne mest?

Lad os se nærmere på udviklingen i prisstigningerne på villaer og rækkehus med udgangspunkt i udviklingen fra juni 2020 til juni 2021.

Som man kan se af den nedenstående tabel, steg huspriserne i Region Hovedstaden hele 21,6 pct. Det er lige knap det dobbelte af udviklingen i Region Syddanmark og Region Midtjylland og markant mere end i Region Nordjylland. Her steg priserne 5,7 pct. i perioden. I Region Sjælland steg priserne 14,5 pct. i samme periode. Dermed er det landsdelen med de næsthøjeste stigninger i det forgangne år.

OmrådeBoligtypeÆndring år
Region MidtjyllandVilla/Rækkehuse10,7 %
Region NordjyllandVilla/Rækkehuse5,7 %
Region SjællandVilla/Rækkehuse14,5 %
Region SyddanmarkVilla/Rækkehuse11,7 %
Region HovedstadenVilla/Rækkehuse21,6 %
Kilde: Boligsiden

Når man ser på den samme udvikling men med fokus på ejerlejligheder, er tendensen den samme.

I Region Hovedstaden steg priserne på ejerlejligheder med 19,3 pct. fra juni 2020 til samme periode året efter. Og i både Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Syddanmark var der også tale om tocifrede procentstigninger.

Der er stor forskel på prisstigningerne på boligmarkedet
Boligpriserne steg kraftigt under coronakrisen, men der er stor forskel på udviklingen i de enkelte landsdele

Til sammenligning steg priserne på ejerlejligheder i perioden 9,9 pct. i Region Nordjylland. Dermed tegner regionen sig som den landsdel, hvor boligmarkedet har været mindst varmt i det seneste år.

Region HovedstadenEjerlejlighed19,3 %
Region MidtjyllandEjerlejlighed12,7 %
Region NordjyllandEjerlejlighed9,9 %
Region SyddanmarkEjerlejlighed15,4 %
Region SjællandEjerlejlighed 16,0 %
Kilde: Boligsiden

Selvom der blandt de enkelte landsdele ikke er så store forskelle i prisstigningerne som ved huspriserne, tager man ikke munden for fuld ved at sige, at boligprisudviklingen fortsætter i samme stil som i årene efter finanskrisen. Det er således fortsat i og omkring de større byer og især Københavnsområdet, at udviklingen går stærkest.

Er du interesseret i at blive klogere på, hvad det koster at låne penge til en bolig, har Pengejournalen lavet en oversigt i denne artikel. Og står du og skal til at købe din første bolig, giver Pengejournalen i denne artikel gode råd til, hvordan man kommer ind på boligmarkedet.

Konklusion

  • Boligpriserne havde fart på i de seneste 12 måneder. Men der er stor forskel på, hvor hurtigt det går i de enkelte landsdele.
  • Mens Region Hovedstaden tegner sig for de klart største prisstigninger på huse og lejligheder, så var Region Nordjylland i perioden omvendt den landsdel, hvor stigningerne var lavest.